Van Bommel tevreden: ‘Maar het is zeker nog niet gedaan’

Artikel
Van Bommel tevreden: ‘Maar het is zeker nog niet gedaan’

Een wedstrijd met twee gezichten eindigde voor PSV met een dikke vette lach. Na een mindere eerste helft liet PSV na rust zien over wat voor kwaliteiten de ploeg bezit. Maar hoofcoach Mark van Bommel waakt voor opportunisme. ‘We willen altijd zo voetballen, maar dat kan gewoon niet altijd.’

Niet goed
“De eerste helft was niet goed van ons”, begon Van Bommel zijn analyse. “De bezetting klopte gewoon niet waardoor we geen druk op hun verdedigers konden zetten. Jeroen (Zoet, red.) redt ons waardoor we na rust de wedstrijd naar ons toe konden trekken.”

Omzettingen
Van Bommel liet in de rust wat fragmenten uit de eerste helft zien, deed enkele omschakelingen in de aanval en gaf zijn middenvelders de opdracht iets hoger te gaan staan. “Daardoor scoorde Mo al snel de 1-0 en liepen we uit naar 3-0. Zaak is om het dan zakelijk uit te spelen. Dat lukte niet helemaal en dat heeft ook te maken met onze jonge groep. Gelukkig redde Jeroen ons opnieuw.”

‘Niet gedaan’
De hoofdcoach keek daarom met een goed gevoel terug op de wedstrijd. “We willen graag altijd zo voetballen als in de tweede helt. Het is mooi als het lukt en we weten dat het kan. Alleen kan het niet altijd”, aldus Van Bommel die nog niet op de zaken vooruit wil lopen. “Het is zeker niet gedaan. 3-0 is een hele goede uitslag, maar we mogen niet denken dat we er al zijn.”