Van Bommel looft Zoet en Ihattaren

Artikel
Van Bommel looft Zoet en Ihattaren

Mark van Bommel loofde na afloop doelman Jeroen Zoet en Mohamed Ihattaren. Het duo hielp PSV beide op hun eigen manier aan een 3-2 zege op Sporting CP.

Eerbetoon
Toch kwam het indrukwekkendste moment tijdens de wedstrijd niet van hen of één van de twintig andere spelers op het veld. Het kwam van de supporters van PSV die in de 43e minuut stil stonden bij het overlijden van Van Bommels oud-ploeggenoot Fernando Ricksen. “Het publiek van PSV voelt dit aan. Dat is niet bij iedere club zo”, loofde de coach.

Ihattaren
Daarna nam hij de tijd om terug te blikken op de wedstrijd en stond hij stil bij het puike keeperswerk van Jeroen Zoet en het knappe spel van Mohamed Ihattaren. “Hij groeit echt”, aldus Van Bommel over de middenvelder. “Mo laat het iedere wedstrijd zien, maar is nog altijd maar zeventien en een half jaar oud. Als ik hem af en toe rust kan geven, laat ik dat niet na”, zei hij gevraagd naar de wissel van de uitblinker.

‘Eigen schuld’
Die andere uitblinker hield PSV als gezegd op de been. “Jeroen was gewoon heel belangrijk in de fase dat Sporting een aantal behoorlijke kansen kreeg. Op het einde van de wedstrijd lukte het ons wel weer om onder de druk uit te komen. We plaatsten een aantal goede counters en hielden de bal in de ploeg waardoor het offensief wegebde”, aldus Van Bommel die het vizier alweer op Ajax kan richten. Over nog geen 72 uur wacht de topper in het Philips Stadion en dus heeft PSV weinig rust. “Dan hadden we maar Champions League moeten halen. Eigen schuld”, besloot de coach.