Van Bommel 'kan alleen maar tevreden zijn'

Artikel
Van Bommel 'kan alleen maar tevreden zijn'

Met een korte analyse duidde Mark van Bommel na afloop van PSV - FC Utrecht zijn eerste competitiezege als hoofdcoach van PSV. “Als je met 4-0 wint in de eerste wedstrijd van het seizoen kun je alleen maar heel tevreden zijn.

Plan  
Dat vertelde Van Bommel op de persconferentie in het Philips Stadion. “In fases waren we dominant”, zei hij eerder al bij FOX Sports. “We hadden de controle en het is mooi om het plan dat ik voor ogen heb terug te zien.” Dat plan bestaat, volgens Van Bommel uit het zo snel mogelijk terugveroveren van de bal en zo de controle over een wedstrijd te veroveren. “Door zo te voetballen bepaal je wat de tegenstander doet. En het ziet er, vind ik, heel erg leuk uit.”

‘Die ruimte moet je ons niet geven’
Eén van de uitblinkers in het team van Van Bommel was Steven Bergwijn. De aanvaller, die zelf voor de 2-0 tekende en verder met passes, dribbels en schoten veel gevaar stichtte, sprak na afloop lachend van een dikverdiende zege. “We hebben goed als team gespeeld en ik ben blij met zoveel goals,” aldus Bergwijn bij FOX Sports. “Het spel is een beetje veranderd. Wat dominanter en meer druk vooruit. In de tweede helft kregen we wat meer ruimte en die moet je ons niet geven. Met de snelheid die we voorin hebben is het lastig en dat hebben we goed gespeeld.”

Bekijk ook

Shurendy Sambo tekent tot 2022

Video

SAMENVATTING | PSV - Rosenborg BK

Video