Van Bommel hoopt op heksenketel zondag

Artikel
Van Bommel hoopt op heksenketel zondag

Mark van Bommel rekent komende zondag op de steun van de supporters in het Philips Stadion. "Ik kan ervan genieten hoe de fans de spelers gedragen hebben de vorige wedstrijden. Ik ga ervan uit dat ze er zondag een heksenketel van maken.”

Heksenketel
Dat vertelde de hoofdcoach van PSV op de drukbezochte persbijeenkomst op De Herdgang, vrijdagmiddag. De vorige PSV - Ajax was die van 15 april dit kalenderjaar. Het was de wedstrijd die PSV de 24e landstitel opleverde. Van Bommel, toen nog trainer van PSV O19, zat in het stadion. “De sfeer was onbeschrijfelijk. Ik ga er vanuit dat onze fans zondag weer zoiets creëren, dat ze er een heksenketel van maken.”

Nuanceverschil
Van Bommel werkt met een nagenoeg fitte selectie toe naar de eerste eredivisietopper van het seizoen. Alleen de langer geblesseerde Romero, Rigo en Thomas ontbreken. Redenen om aan zijn systeem te sleutelen ziet de Limburger niet. “Als je voor één, twee of drie wedstrijden een ander systeem gaat gebruiken, dan weten de spelers het ook niet meer. In een tactiek breng je richting tegenstanders enkele nuances aan. Dat deden we tegen Barcelona, maar ook tegen ADO Den Haag.”

Gutiérrez kan starten
Érick Gutiérrez kan starten zondag. De Mexicaan viel in tegen ADO Den Haag en ook in de Champions League deed hij een aantal minuten mee tegen FC Barcelona. Of de middenvelder daadwerkelijk aan de aftrap verschijnt, wordt later bekend. “Dat vertel ik eerst aan mijn spelers.”

Mooie herinneringen
Van Bommel speelde in zijn loopbaan veelvuldig tegen Ajax. In 2005 maakte de Maasbrachtenaar in zijn afscheidsjaar een hattrick in Amsterdam. Een bijzondere wedstrijd voor de trainer, maar hij bewaart meer goede herinneringen aan duels met Ajax. “In het seizoen 1999 - 2000 speelden wij een belangrijke wedstrijd tegen ze. Ik maakte de 1-0 op aangeven van Luc Nilis en we wonnen uiteindelijk met 4-0. Met die overwinning bevestigden we dat we een heel goede ploeg hadden.”