Van Bommel denkt dat PSV pittige klus wacht

Artikel
Van Bommel denkt dat PSV pittige klus wacht

Hoofdcoach Mark van Bommel ziet kwalificatie voor de groepsfase niet als een abc’tje voor PSV. Volgens hem is geen enkele Nederlandse club in de laatste kwalificatiefase in de gelegenheid gemakzuchtig over kwalificatie te denken. “Ook Apollon is een hele lastige, ervaren tegenstander.”

Rek 
Dat zei de hoofdcoach daags voor de wedstrijd in het Philips Stadion. Volgens Van Bommel kan zijn team de komende periode nog grote stappen zetten en is er - ook op basis daarvan - geen reden om aan te nemen dat PSV zomaar eventjes wint van Apollon. “Aan honderd procent kom je nooit”, vergeleek hij zijn ideaalbeeld met de staat van zijn van zijn team nu. “Het ene seizoen begin je wat hoger dan een ander seizoen. Het streven is om zo snel mogelijk richting die honderd te gaan. Er zit bij ons nog rek in, veel rek ook. We zijn grillig. Hebben een heel jonge ploeg en moeten stabiel worden. Dat is een kwestie van tijd, dat komt niet zomaar.”

Ervaren
Die tijd heeft Apollon Limassol wel gehad. In ieder geval in de afgelopen jaren. Want waar PSV afgelopen zondag met het jongste team in ruim vijf seizoenen tijd speelde met een gemiddelde van nog geen 23 jaar oud, zo speelde Apollon met een veel meer ervaren team. “Het is een hele ervaren ploeg. Volgens mij gemiddeld 29 jaar”, wist Van Bommel. “Zij hebben, zeker achterin zo’n zeven jaar meer trainingen en wedstrijden in de benen dan onze aanvallers. Maar daar moeten wij mee omgaan. Zij zullen misschien zeggen dat wij meer technisch vernuft hebben.”

Nederland
Ondanks dat laatste, vindt Van Bommel niet dat PSV het duel met de Cyprioten als uitgesproken favoriet ingaat. “In Nederland zijn wij niet in staat om zo arrogant te zijn. Geen enkele ploeg zal zomaar even doorstoten. Dit is gewoon een heel lastige ploeg. Het zal niet makkelijk worden.”

Geld
Het argument dat PSV een grotere begroting heeft en daarom relatief simpel zou moeten winnen, doet de hoofdcoach af als onzin. “Veel geld? Zo makkelijk is het niet. Dan hadden we ook niet gelijk gespeeld tegen FC Twente. Zulke vergelijkingen slaan eigenlijk nergens op. Zo zwart-wit is het natuurlijk niet.”

PSV mist in vergelijking met het duel tegen Heracles Almelo donderdag de geschorste Michal Sadílek. Verder zal het team geen spelers zien terugkeren van blessures.

Bekijk ook