Update: maatregelen uitgebreid tot en met 6 april

Artikel
Update: maatregelen uitgebreid tot en met 6 april

In dit bericht vind je alle gevolgen vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus. Deze pagina wordt geupdate wanneer noodzakelijk. De laatste update dateert van zondag 15 maart.

15 maart, 17.44 uur
Maatregelen uitgebreid t/m 6 april
De maatregelen die zijn genomen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus worden uitgebreid tot en met 6 april. Dat heeft het kabinet zondag op een ingelaste persconferentie bekend gemaakt. Dat betekent dat de wedstrijd PSV - Heracles Almelo van zaterdag 4 april, Jong PSV - Jong FC Utrecht (3 april) en Jong PSV - N.E.C. (6 april) ook worden uitgesteld.

Ook het Philips Stadion zal tot en met 6 april gesloten blijven voor bezoekers. De directie heeft daarnaast besloten om de PSV FANstore en het fysieke gedeelte van PSV Kaartverkoop tot en met 6 april te sluiten. De online winkel is nog altijd te bereiken via PSVFANstore.nl, PSV Kaartverkoop is bereikbaar via mail (kaartverkoop@psv.nl).

13 maart, 16.33 uur
Philips Stadion gesloten

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is het Philips Stadion tot en met 31 maart slechts beperkt geopend en is de PSV-organisatie niet telefonisch bereikbaar. Voor vragen kun je contact opnemen met PSV Kaartverkoop (kaartverkoop@psv.nl), PSV Tours (tours@psv.nl), PSV Kids Clubs (phoxy@psv.nl) en PSV Business (business@psv.nl). Alle mails worden zo snel mogelijk behandeld. De PSV FANstore sluit elke dag om 16.00 uur.

Voor de restaurants en overige huurders van ruimtes in het Philips Stadion verwijzen we jullie voor de laatste informatie wat betreft bereikbaarheid door naar de websites van deze huurders.

12 maart, 17.05 uur:
Alle duels afgelast

Alle wedstrijden van PSV, Jong PSV en PSV Vrouwen die in het restant van de maand maart gespeeld zouden worden zijn afgelast. Dat is de consequentie van de maatregelen die het kabinet op advies van het RIVM heeft genomen om de uitbraak van het coronavirus in te dammen.
  
Afgelastingen op een rij
Het kabinet maakte donderdagmiddag op een speciaal daarvoor ingelaste persconferentie extra maatregelen in de bestrijding tegen het virus bekend. De consequentie daarvan is onder meer dat alle sportwedstrijden die meer dan honderd bezoekers trekken worden afgelast. Daardoor komen ook de voetbalcompetities voorlopig stil te liggen. De maatregelen gelden tot en met zeker 31 maart. Het betekent dat PSV - FC Emmen (14-03), Fortuna Sittard - PSV (22-03), Jong PSV - Go Ahead Eagles (16-03), Jong AZ - Jong PSV (20-03), PSV Vrouwen - Ajax Vrouwen (20-03), VV Alkmaar - PSV Vrouwen (27-03) op een later moment gespeeld zullen worden. Ook de interland die het Nederlands elftal deze maand in het Philips Stadion zou spelen, alle jeugdwedstrijden en de evenementen van de Kidsclub gaan niet door.

Persoonlijk bericht
Iedereen die één of meerdere kaarten heeft voor één van bovenstaande wedstrijden en/of evenementen, heeft van PSV een persoonlijke mail gekregen over de afgelasting(en). PSV gaat uit van begrip voor deze situatie. Zodra de club meer informatie heeft over (de nieuwe datum van) deze wedstrijden, ontvangt iedereen uiteraard direct bericht. ‘De komende dagen wordt in kaart gebracht wanneer de uitgestelde speelrondes kunnen worden ingehaald’, meldt de KNVB in een perscommuniqué. ‘Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld.’

Bekijk ook