Uneken tevreden met seizoenstart Jong PSV

Artikel
Uneken tevreden met seizoenstart Jong PSV

In de studio-uitzending van PSV TV van deze week schuift Jong PSV-trainer Peter Uneken aan. Samen met presentator Jeroen Toet bespreekt hij de ontwikkelingen van zijn team. Uneken is tevreden over de gang van zaken.

Content
“We hebben een goede start van het seizoen gehad”, vertelt Uneken. Ondanks dat Jong PSV naast drie overwinningen ook drie nederlagen leed, is de trainer tevreden over wat hij ziet van zijn ploeg. “We trainen hard, met hoge intensiteit. Uiteindelijk levert dat een aantal mooie resultaten op. Dat is een gevolg van heel veel investeren doordeweeks.”

Waakzaamheid
Uneken waakt ervoor dat zijn spelers individueel teveel in de belangstelling willen staan. “Dit zijn jonge jongens, die willen opvallen met doelpunten, omdat ze dan in de media komen. Voor mij is een assist of een voorassist even belangrijk.” De Hoofdcoach van Jong PSV probeert dat er nadrukkelijk in te slijpen door er veel op te trainen en jongens er bewust van te maken. “Als je in de eindfase het overzicht houdt, kan je makkelijker nog een goal maken.”

‘Volwassen ploegen’
Volgens Uneken is het ‘voor het gevoel goed’, dat zijn ploeg wint van een niet-belofteploeg. “We zitten nu op een hoger niveau dan vorig jaar rond deze tijd”, aldus de trainer. Daarbij komt volgens Uneken kijken dat zijn spelers tegen andere belofteploegen voornamelijk tegen vrienden spelen, die ze kennen van nationale jeugdelftallen. “Het is voor die jongens leuk om daarvan te winnen, maar het is echt waardevol wanneer je wint van een volwassen ploeg, die fysiek speelt en de duels opzoekt.” Daarmee doelt Uneken op de ruime overwinning op Telstar van afgelopen weekend. “Dat is de winst van het spelen in de Keuken Kampioen Divisie”, besluit de trainer van Jong PSV.

Lef en controle
Tot dusver zijn de twaalf doelpunten van Jong PSV gemaakt door acht verschillende spelers. Volgens Uneken is dat te verklaren door de speelwijze. De pijlers van Uneken zijn het spelen met lef en met veel jongens voor de bal zijn. Het controle houden in het eerste gedeelte en daarna met veel spelers aanvallen zijn daar debet aan. “Als je dan ook nog eens speelt met een hoge intensiteit, veel beweging en veel diepgang, resulteert dat erin dat er veel jongens voor de goal komen”, aldus Uneken.