Uitschakeling? ‘Dat gaat niet gebeuren’

Uitschakeling? ‘Dat gaat niet gebeuren’
3 min

Doelman Jeroen Zoet is ervan overtuigd dat hij zich donderdag met PSV plaatst voor de kwalificatieplay-off van de UEFA Europa League. Dat zei hij voorafgaand aan de training in het stadion waar PSV een 1-0 achterstand moet wegwerken.

‘Kan beter, dat gaan we laten zien’   
Op het persmoment, voorafgaand aan die training, vertelde Zoet dat hij nog geen seconde stil heeft gestaan bij een mogelijke uitschakeling. “Nee geen moment, dat gaat niet gebeuren”, sprak hij monter. “Wij zijn hier maar met één gevoel naar toe gereisd: wij moeten en gaan ons plaatsen voor de volgende ronde.” Zoet baseert zijn vertrouwen op de afgelopen trainingsweek met de selectie. “We hebben elkaar goed op de wedstrijd van vorige week aangesproken. We weten met z’n allen goed genoeg dat we beter kunnen en moeten en dat gaan we morgen ook laten zien.”

Naast de tegenstander moet PSV donderdag ook weten af te rekenen met de hitte van het Kroatische binnenland. Er worden donderdag temperaturen tussen de 33 en 37 graden Celsius voorspeld. “Het is inderdaad lekker warm hier, merkte ik toen we uit het vliegtuig stapten”, grapte Zoet. “Maar daar moeten we ons gewoon op instellen. Ik heb ook weleens in Maleisië gespeeld in deze hitte. De temperatuur moet en mag geen probleem zijn.”

‘Wij plaatsen ons, dat gaat gebeuren’ 
Hoofdcoach Phillip Cocu onderstreepte de woorden van zijn doelman. “Omgaan met de omstandigheden begint eigenlijk al op het moment dat je aankomt. De temperatuur speelt daar natuurlijk een rol in, maar wij hebben ons daarin in alle opzichten goed voorbereid: voldoende drinken mee, koelvesten, ga maar door. We hebben er alles aan gedaan om donderdag optimaal te kunnen spelen”, zei Cocu die er evenals Zoet zeker van is dat PSV zich ondanks de nederlaag plaatst voor de volgende Europese ronde.

“Wij gaan ons plaatsen, dat moet gewoon gebeuren”, aldus Cocu die ook weet hoe dat moet gebeuren. “Osijek ziet dit als één van de grootste wedstrijden in hun bestaan. Zo zouden wij er eigenlijk ook in moeten staan. Wij zijn de favoriet, moeten met overtuiging en geloof de wedstrijd ingaan. Vorige week was zeker niet onze beste wedstrijd, maar er zit meer in de ploeg. Wij moeten bijvoorbeeld heel zuiver, met de juiste snelheid onze spelers inspelen om een tegenstander die het veld klein houdt, wat ik morgen opnieuw verwacht, de baas te zijn. Dat kunnen we, dat heb ik vaker gezien. “