Uitblinker Bergwijn gidst Jong PSV langs FC Oss

Artikel
Uitblinker Bergwijn gidst Jong PSV langs FC Oss

Jong PSV heeft de thuiswedstrijd tegen FC Oss omgezet in een overtuigende 3-1 overwinning. In het Jan Louwers Stadion was Steven Bergwijn maandagavond de grote uitblinker.

Bergwijn blinkt uit
In een eerste helft die Jong PSV vrij eenvoudig domineerde nam Steven Bergwijn zijn team met twee treffers nadrukkelijk bij de hand. De jonge buitenspeler trok het spel vanaf de linkervleugel naar zich toe en zorgde in de 19e minuut voor een prachtige openingstreffer. Ogenschijnlijk moeiteloos sneed Bergwijn van links naar binnen om vanaf de rand van het zestienmetergebied uit te halen en met een fraaie krul de lange hoek achter de kansloze Xavier Mous te vinden: 1-0. Kort voor rust liet Bergwijn zien ook in de korte hoek raak te kunnen prikken. Ditmaal na een individuele actie en een een-tweetje met Suently Alberto: 2-0.

Menno Koch en Steven Bergwijn vonden allebei het net tegen FC Oss Menno Koch en Steven Bergwijn vonden allebei het net tegen FC Oss

Koch beslist
Ook na rust liet Bergwijn zich gelden. Met opnieuw een dribbel van buiten naar binnen verschafte hij zichzelf ruimte voor een schot dat hij Mous maar net uit zijn doel zag ranselen. De hoekschop die de actie van de buitenspeler opleverde, mondde echter wel weer uit in een doelpunt. Menno Koch knikte geheel vrijstaand de 3-0 binnen en gooide daarmee de wedstrijd, ondanks de snelle 3-1 van Felitciano Zschusschen die nog volgde, definitief in het slot. Jong PSV stijgt door de zege naar het linkerrijtje van de Jupiler League, waarin het samen met Jong Ajax de achtste plek op de ranglijst bezet. Vrijdag wacht het volgende duel voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. Dan gaat het op bezoek bij FC Dordrecht.

Bekijk ook

PSV TV | Uitzending 3 juni 2020

Video

Inside Training | 3 juni 2020

Video