Uitblinkende Bergwijn schiet Jong PSV naar zege

Jong PSV heeft maandagavond eenvoudig met 2-0 gewonnen van FC Volendam. De ploeg van Jansen kreeg kans na kans in de eerste helft, maar wist pas te scoren in de tweede helft. Steven Bergwijn blonk uit met zijn spel en twee treffers.

Kans na kans
Met Bergwijn, Zinchenko, Koch en Koopmans in de basis nam Jong PSV het op tegen directe concurrent FC Volendam. De bezoekers hadden weinig in te brengen in de eerste helft en waren slechts één keer gevaarlijk. Jong PSV daarentegen kreeg kans na kans, maar de bal ging er maar niet in. Zinchenko en Lammers stuitten beiden tweemaal op doelman Verhulst en Rosario kopte maar net naast. Aan het spel lag het niet, Jong PSV combineerde er op los. Vooral Bergwijn en Zinchenko zorgden voor veel gevaar met mooie acties. Het enige wat nog ontbrak was een treffer. Lammers scoorde voor rust nog wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat het 0-0 was na 45 minuten kon je gerust een wonder noemen.

Zinchenko kreeg veel kansen in de eerste helft Zinchenko kreeg veel kansen in de eerste helft

Uitblinkende Bergwijn
In de tweede helft ging Jong PSV op zoek naar de treffer die het verdiende. Na een uur spelen viel die ook. Na een mooie combinatie tussen Lammers, Rosario en Bergwijn schoot laatstgenoemde beheerst binnen: 1-0. Slechts vijf minuten later verdubbelde diezelfde Bergwijn de score na een fraaie individuele actie. Jong PSV had er maandagavond veel meer kunnen maken, maar wint uiteindelijk heel eenvoudig en dikverdiend met 2-0 van FC Volendam.

Koopmans; Van Vlerken, Van Bruggen, Koch, Alberto; Rigo, Gudmundsson, Rosario; Lammers, Zinchenko, Bergwijn (90/Lonwijk)