UEFA-licentie voor PSV Vrouwen

UEFA-licentie voor PSV Vrouwen
1 min

De licentiecommissie van het Nederlands betaald voetbal heeft PSV Vrouwen een UEFA-licentie toegekend. Het is voor het eerst dat een dergelijke licentie aan een Nederlands vrouwenteam wordt verstrekt.

Volgens de licentiecommissie voldoet PSV Vrouwen aan alle voorwaarden die nodig zijn om komend seizoen deel te kunnen nemen aan de UEFA Women’s Champions League. De KNVB deelde hierover donderdag een bericht met PSV. De UEFA vereist sinds dit seizoen een licentie om deel te mogen nemen aan het toernooi waar PSV Vrouwen zich voor heeft gekwalificeerd.

Om in aanmerking te komen voor die licentie, dienen clubs te voldoen aan de UEFA-licentie-eisen, het financial fairplay-reglement en overige reglementen die van toepassing zijn op de Women’s Champions League. De licentiecommissie betaald voetbal beslist naar aanleiding van bovenstaande kaders of een club in aanmerking komt voor een UEFA-licentie. Het deelnemen aan de Eredivisie Vrouwen betekent niet automatisch dat een UEFA-licentie wordt afgegeven. Naast PSV Vrouwen voldoen ook Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen aan de eisen.