Twee PSV'ers speelden zo goed als alles

Artikel
Twee PSV'ers speelden zo goed als alles

Het seizoen komt langzaam op zijn einde. Zondag treed PSV aan in het een-na-laatste thuisduel van dit seizoen tegen ADO Den Haag. Met deze feitjes ben jij helemaal voorbereid voor deze wedstrijd.

Weinig nederlagen
Van de laatste 52 ontmoetingen met ADO Den Haag verloor PSV slechts twee keer. In 1991 verloor het op bezoek in Den Haag met 3-0. De meest recente nederlaag dateert van 2011. Op 5 februari dat jaar verloor PSV met 1-0 in Eindhoven.

Niet veel weggeven
In wedstrijden tegen ADO Den Haag staat de PSV-verdediging vaak goed opgesteld. In de laatste zeven thuiswedstrijden kreeg PSV maar één tegentreffer te verwerken. Dat was in het seizoen 2016-2017. Tom Beugelsdijk scoorde destijds uit een strafschop. PSV won die wedstrijd overigens met 3-1.

Kampioen in late treffers
Het is bekend dat de formatie van Mark van Bommel een reputatie heeft als het gaat om doelpunten in of na de negentigste minuut. PSV scoorde al elf keer in de absolute slotminuten van een wedstrijd. Nog nooit gebeurde het dat een ploeg zoveel goals maakte in de laatste fase van een wedstrijd. Daarmee vestige PSV een nieuw eredivisierecord.

Meerwaarde PSV
Luuk de Jong is dit seizoen met zijn 26 treffers in de Eredivisie een belangrijke schakel bij PSV. Hij zette PSV al tien keer op voorsprong in dit Eredivisie-seizoen. Dat is meer dan elke andere speler in de competitie. Dušan Tadic en Adrian Dalmau zijn de achtervolgers. Zij waren negen keer verantwoordelijk voor het op voorsprong zetten van hun team.

Nog niks gemist
Jeroen Zoet en Luuk de Jong hebben dit seizoen nog geen eredivisiewedstrijd gemist. Beide spelers verschenen dertig keer aan de aftrap. De laatste speler van PSV die alle wedstrijden in de Eredivisie speelde en kampioen werd, was Timmy Simons in 2006-2007.

Meeste gele kaarten
Tom Beugelsdijk is deze wedstrijd geschorst. In de vorige wedstrijd van ADO Den Haag pakte hij zijn twaalfde gele kaart van dit seizoen. Daarmee evenaart hij het record van meeste gele kaarten per speler in één seizoen. In het verleden pakte Guy Ramos (RKC Waalwijk, 2011-2012), Joeri de Kamps (NAC Breda, 2014-2015) en Cristián Cuevas (FC Twente, 2017-2018) ook twaalf kaarten. Bij PSV loopt Pablo Rosario voorop wat betreft gele kaarten. Vijf keer werd hij door de scheidsrechter gestraft met deze kleur.

Bekijk ook

Top 10 Goals | Joëlle Smits

Video

PSV Work Out | Full kneeling squat

Video

Top 10 Goals | Nadia Coolen

Video