Trotse Kenneth Paal verlengt tot 2020

Artikel
Trotse Kenneth Paal verlengt tot 2020

Kenneth Paal en PSV hebben het contract van de beloftevolle middenvelder opengebroken en verlengd. De 18-jarige geboren Arnhemmer tekende vrijdagmiddag gezamenlijk met technisch manager Marcel Brands een vijfjarig contract. Bij de ondertekening waren ook journalisten, familieleden en selectiespelers Luuk de Jong en Steven Bergwijn aanwezig.

Vanaf de C’tjes in alle hoogste jeugdelftallen
Paal, van 24 juni 1997 speelt sinds het seizoen 2010-2011 in de jeugdopleiding van PSV. Daar doorliep hij vanaf de C alle hoogste jeugdelftallen. Met ingang van dit seizoen is Paal aangesloten bij Jong PSV, waar hij vorig jaar op zijn zeventiende al voor debuteerde. Zijn debuut voor het eerste elftal maakte de middenvelder nog niet, wel traint Paal al regelmatig mee met de A-selectie. Zo ging hij in de winterstop mee op trainingskamp in Spanje. Afgelopen zomer nog was Paal met Oranje Onder-19 actief op het EK.

Kenneth Paal: ‘PSV geeft mij een goed gevoel’
Direct na het onderteken van het contract gaf Paal tegenover PSV TV aan meer dan blij te zijn met de contractverlenging.  “Het heeft een tijdje geduurd, maar de intentie was altijd om bij PSV te blijven. PSV geeft mij een goed gevoel. Ik voel me hier vrij en kan de club in alles vertrouwen”, aldus Paal. Zoals gezegd ging hij afgelopen winter al mee op trainingskamp. Volgens de middenvelder is hij op dit moment alweer verder in zijn ontwikkeling dan toen. “Maar ik ben er nog niet", toonde hij zich zelfkritisch. "Het volgende doel is het Philips Stadion. Bij Jong PSV speel ik veel. Daar wil ik me ontwikkelen tot een eerste elftalspeler.”

Kenneth Paal trots op zijn PSV-shirt, dat hij even hiervoor uit handen van Marcel Brands ontving | © PSV Media Kenneth Paal trots op zijn PSV-shirt, dat hij even hiervoor uit handen van Marcel Brands ontving | © PSV Media

Bekijk ook