Trap voor Trap verplaatst

Artikel
Trap voor Trap verplaatst

Vanwege de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus wordt de eerste editie van Trap voor Trap opnieuw verplaatst. Dat meldt Spieren voor Spieren in een persbericht. De organisatie heeft het evenement vanwege gezondheidsredenen vooruitgeschoven naar kalenderjaar 2021.

Beschermen
De exacte nieuwe datum van Trap voor Trap wordt nog bepaald, zegt Minke Booij, directeur van Stichting Spieren voor Spieren. “Op dit moment heerst het coronavirus in Nederland en dat heeft ook gevolgen voor de nationale gezondheid in Nederland. Wij moeten de kwetsbare groepen, waaronder kinderen met een spierziekte, zoveel mogelijk beschermen, zodat zij niet in aanraking komen met het virus. Spieren voor Spieren wil op geen enkele manier bijdragen aan de verspreiding van het coronavirus”, aldus Booij.

Loodzwaar
“Het is de tweede keer dat we dit mooie evenement niet door kunnen laten gaan. Een loodzware beslissing”, vervolgt ze. “Op dit moment weten wij nog niet wanneer het coronavirus voorbij is. Ook weten wij op dit moment nog niet wanneer het Philips Stadion weer beschikbaar is. Het zijn onzekere tijden. Daarom hebben wij besloten om het evenement te verplaatsen naar een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2021. Driemaal is scheepsrecht en dus kijken wij, meer dan ooit, uit naar het moment waarop wij, trap voor trap, alle spierziekten bij kinderen gaan verslaan. Samen blijven we sterk staan.”

Trap voor Trap stond gepland voor zondag 19 april 2020. De organisatie verwijst naar deze website voor meer informatie.