Transfer Bruma naar VfL Wolfsburg afgerond

Artikel
Transfer Bruma naar VfL Wolfsburg afgerond

De transfer van Jeffrey Bruma naar VfL Wolfsburg is afgerond. De verdediger vertrekt per direct naar de Duitse club, die PSV vorig jaar in de groepsfase van de UEFA Champions League ontmoette. Begin volgende week wordt Bruma officieel gepresenteerd in Wolfsburg.

Medisch goedgekeurd
PSV en de club uit de Duitse Bundesliga bereikten dit weekend een akkoord over de overgang van de centrale verdediger, die de afgelopen twee jaar kampioen werd in Eindhoven. Bruma moest enkel nog medisch goedgekeurd worden door VfL Wolfsburg.

Tweemaal landskampioen
Bruma kwam in de zomer van 2013 naar PSV en veroverde vrijwel direct een plaats in het team van Phillip Cocu. Na een vierde plaats in zijn eerste seizoen, werd hij tweemaal landskampioen met PSV (in 2015 en 2016). Verder won Bruma vorig seizoen de Johan Cruijff Schaal en bereikte hij met de club de achtste finale in de UEFA Champions League. In totaal speelde Bruma 129 wedstrijden voor PSV (alle competities) waarin hij zeven keer scoorde. Daarnaast groeide hij uit tot vast selectielid van het Nederlands elftal, waarvoor hij inmiddels 19 keer speelde.

https://twitter.com/PSV/status/747809279843794946