Tranen van geluk na eerste hoofdprijs PSV Vrouwen

Artikel
Tranen van geluk na eerste hoofdprijs PSV Vrouwen

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Aanvoerster Van den Berg emotioneel na bekerwinst  
Met het behalen van de KNVB Beker hebben de PSV Vrouwen voor het eerst in de geschiedenis een prijs gepakt. Een emotionele Mandy van den Berg stond na afloop ESPN te woord. “Dit is mede waarvoor ik ben teruggekomen.” Joëlle Smits – wie anders – tekende voor de enige goal van de wedstrijd. Toch was het ADO Den haag dat het vaakst aan de bal was. “We hebben in de rust afgesproken dat we ze zouden laten komen. Als je het dan zo uitspeelt is de overwinning meer dan verdiend.”

‘We zijn door barrière heen
Sari van Veenendaal denkt dat de ploeg nog veel meer kan laten zien nu het eerste eremetaal binnen is. “Er moet een moment komen dat je door die barrière heen gaat en die eerste prijs pakt. PSV heeft er lang tegenaan gehikt en kan nu vooruit gaan kijken.” Volgens Van Veenendaal, die het hele toernooi de nul hield, is de beker geen troostprijs. “Het is namelijk heel makkelijk om bij de pakken neer te gaan zitten, maar dan was het hier niks geworden,”

Opmerkelijke handsbal in de media
PSV Vrouwen kreeg in de 17e minuut wel op een hele opmerkelijke manier een penalty tegen. Janou Levels appelleerde namelijk voor een hands, maar op dat moment kwam de bal tegen haar uitgestoken arm. Van Veenendaal kon de inzet vanaf elf meter vervolgens keren. Het moment werd na afloop van de wedstrijd door meerdere media opgepakt.  

‘PSV op het punt contract Sambo te verlengen’
Volgens Rik Elfrink ligt PSV op koers om Shurandy Sambo langer aan zich te binden. De talentvolle rechtsback was afgelopen seizoen met vijf goals en drie assist regelmatig belangrijk voor Jong PSV. In de laatste wedstrijd van het seizoen mocht hij zijn debuut maken bij de A-selectie. Het huidige contract van Sambo loopt in 2022 af en zou met meerdere jaren verlengd gaan worden.

Bekijk ook