Toon Gerbrands presenteert ‘Mijn Stijl’

Artikel
Toon Gerbrands presenteert ‘Mijn Stijl’

Met een speciaal door hem samengesteld forum bestaande uit Guus Hiddink, Mark van Bommel en Sylvia Tóth presenteerde algemeen directeur Toon Gerbrands woensdagmiddag zijn zesde boek ‘Mijn Stijl’. In het boek neemt Gerbrands de lezer mee naar de bestuurskamer, trainerskamer en kleedkamer en deelt hij unieke inzichten over het leiden van een topsportomgeving waar gepresteerd moet worden.

Praktijkvoorbeelden
In ‘Mijn Stijl’ verhaalt Gerbrands aan de hand van praktijkvoorbeelden uit zijn eigen carrière over de totstandkoming van een prestatieklimaat, zijn principes om succes te bereiken en de rol van coach en manager hierin. Zo schrijft hij bijvoorbeeld hoe coach Louis van Gaal zijn speler Maarten Martens bij AZ verantwoordelijk maakte voor het resultaat van het aankomende duel door hem na een interview te verzekeren van een basisplaats. Een voorbeeld van de juiste strategie voor Gerbrands en het uitspreken van een gezamenlijk doel.

De bevindingen uit het boek toetste Gerbrands aan een door hem samengesteld forum, bestaande uit een toptrainer (Hiddink), coach in opleiding (Van Bommel) en ondernemer (Tóth). Zij gaven hun visie op leiderschap, Gerbrands' stelling dat succes maakbaar is en de vraag of coaches zelf ook gecoacht moeten worden. Een verslag van de presentatie volgt later ook via PSV TV.

Bestel ‘Mijn Stijl’
Zijn ervaringen als volleybalcoach, schaatsmanager van de DSB-ploeg en directeur bij AZ en PSV in de complexe voetbalwereld, vormen de leidraad voor dit boek. Mijn Stijl van Toon Gerbrands kost € 19,99 en is hier te bestellen.