Ton van Veen treedt toe tot RvC van PSV

Artikel
Ton van Veen treedt toe tot RvC van PSV

Ton van Veen (46) is per heden toegetreden tot de Raad van Commissarissen van PSV. De heer Van Veen is in het dagelijks leven CFO bij supermarktketen Jumbo. Bij PSV neemt hij de plaats in van Jan Hommen, die zichzelf na zijn eerste termijn van vier jaar niet herkiesbaar heeft gesteld.

De heer Van Veen maakt sinds 2004 deel uit van de Raad van Bestuur van Jumbo. Eerder was hij werkzaam voor Campina en KPN. De bedrijfseconoom werd geboren in Leidschendam en is woonachtig in Oirschot. “We zijn erg blij dat we de opvolging van de door ons zeer gerespecteerde Jan Hommen op deze manier in kunnen vullen”, reageert president-commissaris Jan Albers. “Ton van Veen is een man die net als Jan Hommen onder andere een sterke financiële achtergrond heeft, die hij combineert met ondernemerschap.”

Reactie Van Veen
"PSV is een fantastische voetbalvereniging, waarbij topsport, innovatief ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid op het allerhoogste niveau samengaan”, zegt Ton van Veen. “Het is voor mij een eer om als commissaris een bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van deze topclub."

Reactie Albers
De benoeming van Ton van Veen past in het voornemen om het profiel van de RvC regionaal te verbreden. “De aanwezigheid van een sterke binding met Eindhoven en omgeving is evident”, vervolgt Albers. “Dat zal altijd zo blijven. Daarnaast is het strategisch van belang om Brabant meer naar ons toe te trekken. Met Robert van der Wallen en Bert van der Els hebben we commissarissen met zakelijke roots in de regio Den Bosch. Ton van Veen zetelt met Jumbo in Veghel, waar naast Jumbo ook veel andere grote bedrijven resideren. We verbreden op deze manier letterlijk en figuurlijk ons netwerk.”

PSV is Jan Hommen zeer dankbaar voor zijn inspanningen in de voorbije vier jaar. De RvC verwacht nog dit kalenderjaar een vijfde commissaris te benoemen, om daarmee de opvolging van ‘technisch’ commissaris Hans van Breukelen te realiseren.

Bekijk ook

'We hebben onszelf tekort gedaan'

Video

Shurendy Sambo tekent tot 2022

Video