Tiental Jong PSV verliest van Cambuur

Tiental Jong PSV verliest van Cambuur
2 min

Jong PSV is er niet in geslaagd om de sterke reeks voort te zetten tegen Cambuur Leeuwarden. Na een klein uur spelen moest de ploeg van trainer Dennis Haar met tien man verder. In de slotfase kregen de bezoekers uit Friesland een discutabele strafschop waardoor Jong PSV met 2-1 verloor.

Van de Meulenhof belangrijk
Jong PSV had het in de beginfase moeilijk tegen Cambuur. Na een klein kwartier kwam de uitploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Robbert Schindler. Jong PSV knokte zich terug in de wedstrijd. Ramon Pascal Lundqvist bediende Cody Gakpo met een schitterende pass waardoor de spits alweer zijn zevende goal kon maken in vier duels: 1-1. Cambuur ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede goal, maar doelman Mike van de Meulenhof bracht tot vier keer toe schitterend redding.

Tien man
De tweede helft begon vrij rommelig en beide ploegen creëerden weinig kansen. Na een klein uur spelen moest Jong PSV met tien man verder. Bertalan Kun kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Jong PSV hield lang stand, maar in de slotfase moest het alsnog het hoofd buigen na een benutte strafschop van Robin Maulun: 1-2.

Opstelling Jong PSV
                  
Van de Meulenhof; Wallenburg, Frey, Soulas, Kun, Duarte (C), Daneels (61’ Theunissen), Lundqvist, Catic (33’ Schoonbrood/82’ Verreth), Ramselaar, Gakpo.