Tien PSV’ers knokken zich naar winst: 2-0

In de spannende strijd om de landstitel heeft PSV ondanks een numerieke minderheid zaterdagavond geen misstap begaan. Het team van Phillip Cocu knokte zich na een rode kaart van Santiago Arias naar een 2-0 overwinning op Willem II. Marco van Ginkel en Luuk de Jong hielpen PSV met hun treffers over het dode punt.

Doelpunt De Jong afgekeurd
In de wetenschap dat PSV zich geen puntenverlies kon veroorloven, begon de ploeg van Cocu scherp tegen de Tilburgers. Al in de 2e minuut verscheen Arias, die zaterdagavond zijn honderdste duel in dienst van PSV speelde, samen met enkele medespelers vrij voor het doel van Willem II. De Colombiaan besloot daarop voor eigen succes te gaan, wat in een schot voorlangs resulteerde. Ietsje later dacht De Jong PSV wel op voorsprong te zetten. De aanvoerder vond na een indraaiende vrije trap het doel met zijn hoofd, maar zag zijn treffer terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. De grootste mogelijkheid van het eerste kwartier moest dan nog komen. Ditmaal zette De Jong Van Ginkel met een fijn passje vrij voor doel, waarna de middenvelder de bal hard op de lat ramde.

Wilskracht
Na die goede openingsfase zakte het niveau van PSV terug. De ploeg slaagde er niet meer in al combinerend door de Tilburgse defensie heen te komen en moest zodoende ook na rust vol op jacht naar de openingstreffer. Ruim een halfuur voor het einde van de wedstrijd moest het dat zelfs met tien man doen. Arias, die eerder in de wedstrijd al geel had gekregen, trok aan het shirt van Joppen toen de aanvaller dreigde te ontsnappen en dat leverde hem zijn tweede gele kaart en dus rood op. PSV rechtte echter de rug en kwam in 68e minuut door de nodige wilskracht op voorsprong. Een hoekschop belandde voor de voeten van Van Ginkel en waar hij in de eerste helft nog miste, was hij nu wel koel: 1-0. Na een knotsgekke fase vol gele kaarten, gemiste kansen en ander oponthoud zorgde De Jong vanaf de stip voor de bevrijdende 2-0. Na een overtreding op hemzelf ging de aanvoerder van PSV achter de bal staan en ramde hij zijn ploeg in veilige haven.