Tevreden gezichten bij PSV: ‘Erg goed resultaat’

Tevreden gezichten bij PSV: ‘Erg goed resultaat’
2 min

In de catacombe van het stadion van Rosenborg BK blikten spelers en hoofdcoach vol tevredenheid terug op de dikke Europese uitzege van PSV. ‘Als je met 1-4 wint, ben je uitermate tevreden natuurlijk.’

Controle
Dat waren de woorden van hoofdcoach Mark van Bommel. Hij zag PSV geen centje pijn lijden tegen de kampioen en bekerwinnaar van Noorwegen. “Wat we voor rust hebben laten zien was goed. Vanuit de controle deden we telkens precies de juiste dingen om hen pijn te doen. Dingen die we op de training hebben geoefend. Het is prachtig om dat in de wedstrijd terug te zien”, aldus de coach, die er bij de 0-3 ruststand op hamerde geconcentreerd te blijven.

Toch verloor PSV in de tweede helft even de rust en controle over de wedstrijd. “Als we dat kunnen verbeteren, dan worden we heel stabiel”, reageerde Van Bommel. “Je wil graag heel dominant een wedstrijd lang bepalen wat er gebeurt. Maar dat kan eigenlijk geen enkele ploeg.”

Debutant Ruiter 
Een opvallende naam aan de aftrap was die van Robbin Ruiter. De doelman kwam deze zomer transfervrij naar PSV, verving tegen de Noren Jeroen Zoet en deed dat naar behoren. “In de warming-up bleek dat Jeroen te veel last had dus moest ik aan de bak. Dat is mijn rol, er staan als het nodig is. 4-1 hier tegen Rosenborg is denk ik een uitstekend resultaat”, aldus Ruiter.

Met de Volendammer onder de lat speelde PSV een degelijke eerste helft, waarin het uitermate effectief was. Ruiter was er daarna veel aan gelegen ‘de nul’ te houden. Dat lukte echter niet. “Je ziet gisteren ook dat Liverpool 3-0 voor staat en die laten het ook tot 3-3 terugkomen. Het is niet altijd makkelijk om een hele wedstrijd lang geconcentreerd te blijven. Dat is ons ook al eens overkomen. Al met al is dit een resultaat dat we mee terug naar Eindhoven kunnen nemen.”