Teruglezen: dit was de Nieuwjaarsshow van PSV

Teruglezen: dit was de Nieuwjaarsshow van PSV
3 min

PSV blikt dinsdagavond vooruit op 2020. Heb jij de PSV Nieuwjaarsshow gemist? Hieronder lees je wat presentator Jeroen Toet en tafelheer Guus Meeuwis bespraken met hun gasten.

John de Jong afwezige
Eén van die gasten was uiteraard algemeen directeur Toon Gerbrands. Vrijwel aan het begin van de uitzending verklaarde Gerbrands dat technisch manager John de Jong sowieso niet zou aanschuiven omdat hij in het buitenland is, mogelijk om de selectie van PSV te versterken. Verschillende media, zoals Voetbal International en het Eindhovens Dagblad, berichten vandaag dat dat om linksback Ricardo Rodríguez van AC Milan zou gaan.

PUMA en Modestus
Wél zeker is dat PSV vanaf de zomer van 2020 in shirts van PUMA speelt. Het Duitse sportmerk en PSV tekenden dinsdag een partnerschap dat beide partijen voor minimaal vijf seizoenen aan elkaar verbindt. “PUMA biedt ons de kans om uniek en authentiek te blijven, terwijl we tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de kennis en kwaliteit van één van ’s werelds grootste sportmerken”, reageerde commercieel directeur Frans Janssen. Kijk hieronder naar de video waarmee PUMA en PSV de samenwerking wereldkundig maakten. Met Modestus, het entertainmentbedrijf van Guus Meeuwis, kondigde PSV bovendien een entertainmentpartnership aan.


Vrouwenduel in Philips Stadion

PSV Vrouwen verhuist eenmalig van PSV Campus De Herdgang naar het Philips Stadion. In maart zal het vrouwenteam van PSV voor het eerst in de geschiedenis een Eredivisie-wedstrijd spelen in het ‘grote’ stadion van de club. Het betreft de topper tegen Ajax van vrijdag 20 maart. "Het vrouwenvoetbal zit in de lift en dat geldt helemaal voor ons team. Vorig seizoen speelden we al om de prijzen, dit jaar hebben we opnieuw een stap gezet. Voor veel meiden is het de eerste keer dat ze in zo'n atmosfeer gaan spelen. We kijken er naar uit”, zei de trotse aanvoerder Jeslynn Kuijpers.

Nieuw gezicht in de RvC
Ook op ander vlak was er nieuws: Ingrid Wolf treedt per direct toe tot de Raad van Commissarissen van PSV. De 48-jarige CEO van Haaglanden Medisch Centrum volgt Bert van der Els op. Voor het eerst in de clubhistorie krijgt PSV daarmee een vrouwelijke toezichthouder.

Afellay, Faber en PSV-jeugd
Toet en Meeuwis spraken tijdens de uitzending bovendien met aanvoerder Ibrahim Afellay, interim-trainer Ernest Faber en enkele spelers uit de jeugd van PSV over hun bevindingen tijdens de winterstop en vooral ook over hun blik op het komende half jaar. De uitzending (duur: 55 minuten) is door op onderstaande button te klikken in zijn geheel terug te zien.

Kijk de show terug

Tafelgasten Toon Gerbrands, Johan Adamsson (PUMA) en Ernest Faber klinken nadat het Duitse sportbedrijf heeft getekend Tafelgasten Toon Gerbrands, Johan Adamsson (PUMA) en Ernest Faber klinken nadat het Duitse sportbedrijf heeft getekend