‘Terugkeer Van Ginkel hoogtepunt op sombere avond’

Artikel
‘Terugkeer Van Ginkel hoogtepunt op sombere avond’

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘Er is nog niets aan de hand’
De wedstrijd van gisteren zegt volgens Hoofdcoach Roger Schmidt niets over de titelrace. “We zijn pas zestien duels onderweg”, zei hij er zelf over na afloop van de wedstrijd. Tegen ESPN gaf de trainer toe boos te zijn geworden op zijn spelers. De kanttekening die hij eraan toevoegt, is dat hij een viertal in een uitzonderingspositie plaatst. “Boscagli, Teze, Sangaré en Rosario waren top. Zij speelden alsof ze kampioen willen worden, de anderen niet. Dat is wat we vandaag hebben geleerd.”

Van Ginkel kan lachen ondanks verlies
Na 983 dagen liep Marco van Ginkel weer in een wedstrijdshirt over het voetbalveld. “Persoonlijk is dit een hoogtepunt. Ik heb er hard voor gewerkt en het heeft lang geduurd. Dat ik terug ben, voelt als een beloning”, waren zijn woorden tegenover ESPN. De middenvelder, die drie minuten voor het einde van de wedstrijd in de ploeg kwam, kan een hele zware periode achter zich laten. “Ik heb veel emotionele dingen meegemaakt. Uiteindelijk sta ik hier, dan is een felicitatie wel bijpassend, ja.”

Max stellig: We gaan nog terugkomen
Philipp Max kon de vinger na afloop niet op de zere plek leggen. “Ik denk dat we amper kansen hebben gecreëerd. Waar het aan lag? Geen idee.” De linksback, die zelf wel tot scoren kwam, wil het verlies niet wijten aan een energiegebrek. “Het resultaat is gewoon teleurstellend. Uit deze wedstrijd kunnen we veel meenemen richting de toekomst.” De toekomst, die Max rooskleurig voorspelt voor zijn ploeg. “Ik blijf overtuigd van onze mogelijkheden. We gaan nog terugkomen.”

Analyse VI legt fouten PSV bloot
Pieter Zwart, analist van Voetbal International, zag waarom het volgens hem voor PSV misging in de topper tegen AZ. Aan de hand van een uitgebreide analyse met beelden en foto’s legt hij de miscommunicaties van PSV bloot. Lees de hele analyse door te klikken op de tussenkop.