Terugblik op De Herdgang | PSV B1 seizoen 2013-2014

Artikel
Terugblik op De Herdgang | PSV B1 seizoen 2013-2014

In mei en juni kunnen verschillende jeugdteams van PSV kampioen worden. In de rubriek ‘Terugblik op De Herdgang’ stappen we de komende weken terug in de tijd. We lichten een specifiek jeugdteam uit de historie van PSV Academy uit. Hoe gaat het nu met de spelers uit het team? Wat heeft de voetballerij hen gebracht? Deze week is het de beurt aan PSV B1 uit het seizoen 2013-2014.

Prijs
Het team van trainer Jurgen Dirkx liep dat jaar het kampioenschap net mis. PSV B1 kreeg de kans om het seizoen toch nog op een goede manier af te sluiten. Op Papendal trad het team in de bekerfinale aan tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. PSV won door doelpunten van Kenneth Paal en Steven Bergwijn met 2-0.

Blikvangers
Paal en Bergwijn zijn in dat jaar twee van de blikvangers van PSV B1. Paal speelde naast 88 wedstrijden voor Jong PSV ook vijfmaal in de hoofdmacht van PSV. De veelzijdige speler staat momenteel onder contract bij PEC Zwolle. Bergwijn verdiende door 29 doelpunten in 112 wedstrijden in PSV 1 een transfer naar Tottenham Hotspur.

Doelpuntenmaker
De spits in dat seizoen luistert naar de naam Sam Lammers. De geboren Tilburger was vaak het doeltreffende eindstation van de Eindhovense aanvallen. Hij vocht zich via verschillende jeugdelftallen in het eerste van PSV en vertrok later naar het Italiaanse Atalanta Bergamo. Die club verhuurde hem afgelopen seizoen aan Eintracht Frankfurt, waarmee Lammers de Europa League won.

Bekende namen
Andere bekende namen uit het elftal zijn onder meer Yanick van Osch, Matthias Verreth, Dante Rigo, Philippe Rommens, en Ramon Pascal Lundqvist. Van Osch verdedigt momenteel het doel van Fortuna Sittard. Verreth belandde via enkele Belgische clubs uiteindelijk bij FC Eindhoven. Lundqvist en Rommens verdienen hun brood bij respectievelijk FC Groningen en Go Ahead Eagles momenteel bij een Eredivisionist.