Terugblik op De Herdgang | PSV A1 seizoen 2010-2011

Artikel
Terugblik op De Herdgang | PSV A1 seizoen 2010-2011

In mei en juni kunnen verschillende jeugdteams van PSV kampioen worden. In de rubriek ‘Terugblik op De Herdgang’ stappen we de komende weken terug in de tijd. We lichten een specifiek jeugdteam uit de historie van PSV Academy uit. Hoe gaat het nu met de spelers uit het team? Wat heeft de voetballerij hen gebracht? Deze week is het de beurt aan PSV A1 uit het seizoen 2010-2011.

Trainer
Henk Fraser was de trainer van het elftal. Fraser heeft inmiddels de nodige clubs in de Eredivisie getraind. Zo was hij meerdere seizoenen de eindverantwoordelijke bij onder meer ADO Den Haag, Vitesse en Sparta Rotterdam. Ook was hij een tijd lang assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands Elftal.

Talent
Fraser werkte in het seizoen 2010-2011 als trainer van PSV A1 met enkele veelbelovende talenten. Bekende namen zijn onder meer Memphis Depay, Jürgen Locadia, Marcel Ritzmaier, Benjamin van Leer en Peter van Ooijen. In 2010 hadden deze spelers een groot aandeel in een 2-0 thuiszege op De Graafschap. Een samenvatting van die wedstrijd zie je hieronder.


Engeland

Depay, beter bekend als Memphis, en Locadia haalden beiden het eerste elftal van PSV. Memphis werd in het seizoen 2014-2015 kampioen met PSV, Locadia had een jaar later een groot aandeel in de landstitel. Memphis vertrok in de zomer van 2015 voor meer dan dertig miljoen naar Engeland om aldaar te gaan spelen voor Manchester United. Via Olympique Lyon is de aanvaller nu terecht gekomen bij FC Barcelona. Locadia verdiende in 2017 een miljoenentransfer naar Brighton & Hove Albion.

Bekende namen
Ritzmaier, Van Leer, Van Ooijen, Elvio van Overbeek en aanvoerder Maikel Verkoelen haalden eveneens het profvoetbal. Ritzmaier speelde enkele verdienstelijke seizoenen bij onder meer Cambuur Leeuwarden en NEC Nijmegen. Van Leer ontpopte zich bij Roda JC tot een betrouwbare keeper en verdiende zo een transfer naar Ajax. Momenteel speelt hij bij Sparta. Van Ooijen en Van Overbeek speelden beide voor onder meer Go Ahead Eagles. Verkoelen kwam uit voor onder andere FC Eindhoven en RKC Waalwijk en is momenteel actief als amateurvoetballer in zijn geboorteregio.