Tegenstander: Willem II kent stroeve start

Tegenstander: Willem II kent stroeve start
2 min

PSV speelt zaterdagavond om 20.45 uur alweer de achtste uitwedstrijd dit eredivisieseizoen. Tegenstander is Willem II. De Tilburgers kenden na de promotie van 2014 een uitstekend eerste seizoen in de Eredivisie, maar ondervinden dit seizoen hinder van het succes. Belangrijke spelers vertrokken waardoor Willem II inmiddels in de onderste regionen bivakkeert.

Eén zege in twaalf duels
Een blik op de ranglijst leert dat Willem II na twaalf speelrondes enkel De Graafschap en SC Cambuur onder zich houdt. Laatstgenoemde heeft alleen een minder doelsaldo. Willem II won tot op heden ook pas eenmaal. Zware tijden dus voor de ploeg van trainer Jurgen Streppel, die op zijn beurt het hoofd koel houdt. Hij sprak begin dit seizoen al dat de enige doelstelling van Willem II handhaving was.

Veel voormalig PSV’ers
De spelersgroep die daar voor moet zorgen herbergt een flink aantal voormalig PSV’ers. De broers Dries en Stijn Wuytens speelden in de jeugdopleiding van PSV - waarbij laatstgenoemde zelfs voor het eerste elftal van PSV debuteerde -, terwijl ook Funso Ojo, Nigel Bertrams, Freek Heerkens en Eindhovenaar Guus Joppen in de jeugd van PSV speelde. Voor hen heeft het duel dus sowieso een bijzonder tintje.

Funso Ojo speelde in de jeugd bij PSV | © Pics United Funso Ojo speelde in de jeugd bij PSV | © Pics United