Tegenstander Vitesse beleeft wisselvallig jaar

Tegenstander Vitesse beleeft wisselvallig jaar
2 min

Vitesse hoopt al jaren de aansluiting met de top te maken. De oude club van PSV-middenvelders Davy Pröpper, Stijn Schaars en Marco van Ginkel slaagt er echter vooralsnog steeds niet in. Dit seizoen ligt dat vooral aan de wisselvalligheid van de Arnhemmers.

Play-offs
Zo’n vier weken geleden won Vitesse nog met overtuigende cijfers in de Euroborg van FC Groningen (3-0). De resultaten tegen ADO Den Haag vorige week (2-2) en vooral het verlies tegen streekgenoot N.E.C. (2-1) waren op hun beurt weer teleurstellend voor de Arnhemse aanhang en daardoor vindt Vitesse zich drie speelronden voor het eind terug in de onderste regionen van het linkerrijtje. De play-offs zijn dit jaar het hoogst haalbare voor de ploeg van Eindhovenaar Rob Maas. Maas, speelde ook in de jeugdopleiding bij PSV en behoorde zelfs tot de selectie, maar debuteerde nooit in Eindhoven.

Maikel van der Werff
Drie dagen na het duel met PSV viert Maikel van der Werff zijn 27e verjaardag. De verdediger, bezig aan zijn eerste seizoen in Arnhem, begon met voetballen bij Always Forward in zijn geboorteplaats Hoorn. Via Hollandia, FC Volendam, PEC Zwolle kwam de verdediger die in Zwolle de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal won, bij Vitesse terecht.