Tegenstander Heerenveen in het rechterrijtje

Artikel
Tegenstander Heerenveen in het rechterrijtje

Voor sc Heerenveen verloopt het seizoen ronduit teleurstellend. De ploeg van coach Foppe de Haan die eigenlijk ieder seizoen wel meedoen om Europees voetbal, bivakkeert al langere tijd in het rechterrijtje (12e plaats). En dat zijn ze in Friesland niet gewend.

Tegentreffers
Wellicht dat de oorzaak voor het teleurstellende seizoen kan worden gevonden in het aantal tegengoals. Heerenveen kreeg dit seizoen al vijftig doelpunten tegen. Alleen FC Twente (51) en de staartploegen De Graafschap (52) en SC Cambuur (61) kregen meer treffers om de oren. Zelf scoren gaat de laatste weken ook moeizaam. Heerenveen wist in de laatste vier duels maar twee keer te scoren.

Caner Cavlan
Afgelopen zomer versterkte sc Heerenveen zich met Caner Cavlan. De verdediger kwam over van De Graafschap waarmee hij in drie seizoenen tot 46 duels in de Jupiler League kwam. Veel aanpassingsproblemen heeft Cavlan in Heerenveen niet gekend. In alle 26 eredivisieduels kwam hij tot nu toe in actie. Cavlan is daarmee al heel snel uitgegroeid tot een van de vaste waarden in het elftal van Foppe de Haan. Cavlan scoorde dit seizoen één keer, de penalty tegen PSV.