Tegenstander AZ stabiel in subtop

Artikel
Tegenstander AZ stabiel in subtop

Na de pijnlijke uitglijder tegen Ajax, wacht PSV om 19.45 uur de wedstrijd met AZ. De Alkmaarders zijn opnieuw bezig aan een goed seizoen. De ploeg van trainer John van den Brom maakt met name in de tweede seizoenshelft indruk. De uitwedstrijd tegen AZ belooft op voorhand dan ook allesbehalve makkelijk te worden.

Topscorers tegen elkaar
AZ staat zes speelronden voor het einde op de vierde plaats, kort achter nummer drie Feyenoord en is de tweede seizoenshelft uitstekend op dreef. Evenals PSV verloor het sinds de winterstop enkel van Ajax. Symbool voor de kracht van AZ staat Vincent Janssen. De aanvaller, die vorige week vrijdag zijn debuut voor Oranje maakte en dinsdag zijn eerste treffer voor zijn rekening nam strijdt met Luuk de Jong om de topscorerstitel. In dat klassement leidt de spits van AZ met twintig goals, tegenover negentien van De Jong.

Joris van Overeem is dit seizoen belangrijk voor AZ | © Pics United Joris van Overeem is dit seizoen belangrijk voor AZ | © Pics United

Joris van Overeem
Naast topschutter Janssen is ook Joris van Overeem aan een ijzersterk seizoen bezig. Van Overeem, goed voor drie treffers en zeven assists, maakte als twaalfjarige de overstap van FC Abcoude naar AZ. In Alkmaar doorliep de middenvelder de jeugdopleiding om op 30 oktober 2013 zijn debuut in de hoofdmacht te maken in het bekerduel met Achilles ’29. Een eredivisiedebuut zat er voor de jeugdinternational echter nog niet in. Om toch minuten te maken werd Van Overeem vorig seizoen verhuurd aan FC Dordrecht waar hij alle 34 eredivisieduels in actie kwam en klaar gestoomd werd voor AZ. Na zijn terugkeer in Alkmaar is Van Overeem nu al een vaste waarde voor coach John van den Brom. 

Bekijk ook