Talent Donyell Malen naar PSV

Artikel
Talent Donyell Malen naar PSV

PSV en Arsenal hebben een akkoord bereikt over de overgang van aanvaller Donyell Malen naar PSV. De 18-jarige Nederlands jeugdinternational heeft een contract voor drie jaar ondertekend en sluit na interlandverplichtingen bij Oranje onder 19 aan bij Jong PSV.

Arsenal   
Malen, geboren op 19 januari 1999, verliet in 2015 de jeugdopleiding van Ajax voor die van Arsenal. In Londen speelt hij sindsdien onder meer voor het onder 23-team van de club. Daar maakte hij indruk op manager Arsène Wenger, die hem in 2016 onder meer opnam in de selectie voor het UEFA Champions Leaguetreffen met Olympiakos. Deze zomer voegde de manager hem opnieuw bij de eerste selectie tijdens het trainingskamp van Arsenal in China.

Oranje onder 19
Malen staat in Londen te boek als een beloftevolle aanvaller, die zowel op de flanken als in het centrum uit de voeten kan. Hij speelde interlands voor onder meer Nederland O15, O16, O17 en O18. Momenteel verblijft hij met de onder 19-selectie in Finland voor een vierlandentoernooi. Ook PSV’ers Justin Lonwijk, Mike van de Meulenhof, Armando Obispo, Jordan Teze en Joël Piroe zitten bij die selectie.

Bekijk ook