Succesvolle interlandperiode jeugdinternationals PSV

Artikel
Succesvolle interlandperiode jeugdinternationals PSV

Tijdens de eerste interlandperiode van het seizoen werden negentien jeugdspelers van PSV Academy opgeroepen voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen. Oranje O17 won met PSV’ers Babadi, van de Blaak en van den Heuvel de prestigieuze Syrenka Cup in Polen.

Debuut Fofana Jong Oranje
Bondscoach Erwin van de Looi selecteerde liefst vijftien debutanten in de nieuwe lichting van Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel, waaronder Jong PSV’er Fode Fofana. Ook Stijn Schaars, assistent-trainer van PSV O18, was voor het eerst actief in zijn nieuwe rol als assistent-trainer van Jong Oranje. Fofana debuteerde in het hoogste jeugdelftal van Oranje tijdens de 3-0 zege op Moldavië. Jong PSV’er Fredrik Oppegård kwam in actie met Noorwegen O21 voor EK-kwalificatie tijdens de gewonnen duels tegen Oostenrijk (3-1) en Estland (5-0). Teamgenoten Fedde Leysen en Johan Bakayoko speelden voor België O19 tegen Portugal (0-2) en Tsjechië (2-2). 

Wisselend resultaat tegen Italië
Keeper Aron van Laren, Dylan Hopman en Mylian Jimenez, die beiden minuten maakten op het middenveld, ontvingen een uitnodiging voor Oranje O19. Ze verloren met 3-0 het oefenduel tegen Italië. Oranje O18 overklaste daarentegen haar leeftijdsgenoten van Italië O18 met Livano Comenencia, Iggy Houben, Koen Jansen en Jamal Gonzaga in de basis.  Aanvoerder Comenencia verzorgde de openingsgoal en Houben maakte de tweede treffer tijdens de 5-0 gewonnen oefeninterland.  

Winst Syrenka Cup, goals Babadi
Oranje O17 heeft de Syrenka Cup als winnaar afgesloten na de finale (3-2) tegen Engeland. De ploeg speelde een sterk toernooi na winst op Noorwegen (2-0), een gewonnen penaltyreeks tegen Polen (na 2-2) en de gewonnen finale. Isaac Babadi, Emmanuel van de Blaak en Tim van den Heuvel drukten hun stempel tijdens het toernooi. Babadi scoorde tegen Noorwegen en Polen. Leeftijdsgenoten Arthur Piedfort, Renzo Tytens en Enzo Geerts van PSV O17 kwamen in actie voor België O17 tegen Duitsland. Emir Bars ging op trainingsstage met Turkije O17.