Stormfase Helmond Sport te veel voor Jong PSV

Jong

Jong PSV wist maandag met 3-2 van FC Eindhoven te winnen. Op Vrijdag wilde het die overwinning een goed vervolg geven, maar het werd een lastige avond op bezoek bij Helmond Sport. Een slecht begin aan de tweede helft deed de beloften uiteindelijk de das om.

Kat uit de boom
Het was de eerste helft nog aftasten voor beide ploegen. Er waren kansjes over en weer, maar niemand maakte echt aanspraak op een doelpunt. In de 25e minuut dacht het publiek van het SolarUnie Stadion even dat Helmond Sport op voorsprong kwam toen de bal via een vrije trap in het zijnet belande. Jong PSV kwam zo nu en dan tot schieten, maar door de hoek en de afstand zullen deze momenten alleen door gebrek aan actie de samenvatting halen.

Kansenregen
Zo mak als de eerste helft was zo fel begon de tweede. Een regen aan kansen hielp de thuisploeg uiteindelijk in het zadel. Na de tegengoal debuteerde Nathan Markelo en kreeg Jong PSV weer meer grip op de wedstrijd. Fodé Fofana probeert het van afstand, maar waar hij maandag twee keer doel trof, ging de bal nu naast. Een fase van totale dominantie brak aan en kansen kwamen er, zeker nadat er met de debuterende Dante Sealy een extra aanvaller bij kwam. Zo kon Cheick Touré in de slotminuten nog vrij uithalen, maar de bal vloog over en dus verloor Jong PSV in Helmond met 0-1.

Müller, Comenencia (60/Markelo), Van de blaak (88/Sealy), Vos, Oppegård; Kjølø, Timan (67/Tielemans), Saibari; Thomas (67/Touré), Fofana, Antonisse.