Steven Bergwijn niet bang voor verwachtingen

Artikel
Steven Bergwijn niet bang voor verwachtingen

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

‘Van Bommel wil altijd winnen’  
Veel berichten uit Zwitserland, waar PSV zich deze week voorbereidt op het nieuwe seizoen. Michal Sadílek, de Tsjech die voor het eerst mee op trainingskamp is, heeft het in gesprek met het Eindhovens Dagblad bijvoorbeeld over Mark van Bommel. De trainer gaf Sadílek vorig seizoen veel vertrouwen bij PSV O19 en zodoende weet hij wat PSV kan verwachten het komende seizoen. “Het is vooral een coach die altijd wil winnen. Met hard werken en het tonen van een winnaarsmentaliteit kun je in het voetbal een eind komen.”

Schwaab wil zich met PSV tonen in Champions League
Volgens Daniel Schwaab heeft PSV met Mark van Bommel een coach die vanuit balbezit wil domineren. Dat zegt de Duitser tegen het Algemeen Dagblad. "En dat begint dus achterin, met een laatste linie die ook extremer vooruitverdedigt," aldus Schwaab die ook ingaat op zijn ambities met PSV. "Vorig seizoen was natuurlijk 'grossartig' met de titel. Nu is het óók een ambitie om goed voor de dag te komen in de Champions League, als we tenminste het hoofdtoernooi halen."  

Pereiro heeft het naar zijn zin bij PSV  
Na drie jaar PSV is Gastón Pereiro nog niet per se toe aan een nieuwe uitdaging. Dat zegt de Uruguayaan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Een extra jaar PSV is zeker een mogelijkheid voor mij, omdat mijn contract nog twee seizoenen doorloopt en ik het hier ook naar mijn zin heb," aldus Pereiro. "Het kan nationaal en internationaal voor ons een heel interessant jaar worden, al blijft het nog even afwachten wat er op de transfermarkt gebeurt."

Bergwijn niet bezig met verwachtingspatroon     
Steven Bergwijn is ondanks zijn 20 jaar één van de langgediende in de selectie van PSV. Daar komen, zeker met het oog op het succesvolle vorige seizoen, nieuwe verwachtingen van de buitenwacht bij kijken. Tegenover het Eindhovens Dagblad geeft hij aan daar zelf niet zo mee bezig te zijn. “Ik snap wel wat ermee wordt bedoeld. Op het moment dat je iets ouder wordt en in het verleden al een paar keer succes had, gaan mensen meer verwachten. Het hoort er allemaal bij." Lees hier het volledige interview met Bergwijn.

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV - Ajax

Video

'Het was genieten vandaag'

Video