Steven Bergwijn: ‘Eindelijk’

Steven Bergwijn: ‘Eindelijk’
2 min

Steven Bergwijn gaf andermaal twee assists, maar nog veel belangrijker voor zijn gevoel was de 1-0 die hij op het scorebord zette: ‘Eindelijk weer’, aldus de aanvaller bij FOX Sports.

Voor Mo
Bergwijn maakte zijn laatste treffer tegen Heracles Almelo tot hij na ruim een uur spelen tegen VVV-Venlo zijn directe tegenstander opzocht, hem doldraaide en PSV over het dode punt heen hielp met een streep in de lange hoek: “Ik had al een tijdje niet gescoord en eindelijk lukte het. Lekker”, zei de doelpuntenmaker die na zijn treffer de camera en microfoon opzocht om ploeggenoot Mohamed Ihattaren een hart onder de riem te steken omdat hij zijn vader verloor.

“Ik werd wakker en toen zag ik het berichtje in de groepsapp”, zei Bergwijn daarover. “Zoiets is niet te beschrijven. Toen we op de club kwamen, hebben we er direct over gesproken. Voetbal doet er dan eventjes niet toe. We hebben tegen elkaar gezegd dat we voor Mo moesten gaan spelen. We moesten sowieso de drie punten halen.”

‘Goede eerste helft’
Dat lukte na een eerste helft zonder doelpunten ook, zo zag hoofdcoach Mark van Bommel. “Het klinkt gek, maar ik vond ons de eerste helft heel goed spelen”, zei Van Bommel die daar dieper op in ging. “Voor het oog was het absoluut niet spectaculair, traag misschien zelfs. Maar dit is de manier waarop je wilt controleren. VVV krijgt weliswaar de grootste kans, maar wij drongen hen op dat moment na heel ver terug en speelden de bal met kort voetbal snel van kant naar kant. Je ziet dat een tegenstander dat uiteindelijk niet meer kan belopen. Ook al kom je niet direct tot grote kansen. Ik vind het knap dat mijn ploeg die discipline op kon brengen. Na rust zie je dat er van die voorbereiding iets moois komt.”

Kippenvel 
Natuurlijk stond Van Bommel ook stil bij de steunbetuigingen voor Ihattaren. “Dat gaf me echt kippenvel”, aldus de coach. “Het was prachtig om te zien hoe supporters en spelers reageerden. Dat zegt alles over hoe deze selectie met elkaar omgaat en de steun van onze fans.”