Sterke eerste helft brengt PSV zege: 3-0

In navolging van Ajax en Feyenoord heeft ook PSV deze speelronde drie punten gepakt. In het Philips Stadion was de ploeg van trainer Phillip Cocu door een goede eerste helft met 3-0 te sterk voor AZ. Luuk de Jong was met twee treffers de grote man.

Joshua Brenet speelde weer een uitstekende wedstrijd | © Pics United Joshua Brenet speelde weer een uitstekende wedstrijd | © Pics United

PSV overtuigt, twee treffers Luuk de Jong
In een winderig Philips Stadion had PSV in de eerste helft niets te duchten van AZ. De ploeg oogde scherp en ging vrijwel direct op zoek naar het doel van de bezoekers. Die spelopvatting resulteerde al na drie minuten in een voorsprong, al kwam die goal wel wat gelukkig tot stand. Een hoekschop van Guardado belandde via Bruma bij AZ-verdediger Luckassen die zijn eigen doelman totaal verraste: 1-0. Ruim tien minuten later was het al 2-0. De Jong was het eindstation van een fraaie aanval, opgezet door Brenet. De back dribbelde de zestien van AZ in, speelde zijn man uit en vond het hoofd van de aanvoerder, die op zijn beurt knap raak knikte: 2-0. Een handvol goede kansen later prikte De Jong kort voor rust ook PSV’s derde treffer achter Coutinho. Ditmaal was het voorbereidende werk van Pereiro die twee tegenstanders het bos instuurde en De Jong een niet te missen kans bood. Hij promoveerde die kans dan ook tot doelpunt: 3-0.

Vreugde bij de Jong en Pereiro na de 3-0 tegen AZ | © Pics United Vreugde bij de Jong en Pereiro na de 3-0 tegen AZ | © Pics United

Weinig spektakel na rust
De Jong maakte zo voor rust alweer zijn dertiende eredivisietreffer van het seizoen. Na rust was de aanvoerder betrokken bij een incident dat veel minder met voetbal te maken had. Na precies een uur spelen sloeg Luckassen bij een duel om de bal De Jong volkomen onnodig tegen het hoofd. Scheidsrechter Liesveld zag het en gaf de verdediger een terechte rode kaart. Qua amusementswaarde was de tweede helft beduidend minder dan de eerste. PSV maakte weinig aanstalten om de score op te voeren en AZ was simpelweg onmachtig om het de ploeg van Cocu lastig te maken. Zeker met tien man konden de bezoekers geen vuist maken. Bijna zorgde Brenet met een knal van afstand nog voor de vierde treffer, maar zijn schot spatte op de lat uiteen.