Stefano Pinna tweede van de wereld

Artikel
Stefano Pinna tweede van de wereld

Esporter Stefano Pinna is afgelopen weekend tweede geworden op zijn eerste internationale toernooi van het jaar. In Boekarest was hij de beste FIFA-speler op de PlayStation 4. Hij verloor uiteindelijk de cross-console grand final van F2Tekkz.

Swiss systeem
Alle officiële FIFA-toernooien worden gespeeld volgens een swiss-systeem. Het systeem houdt in dat een speler bij drie verliespartijen direct geëlimineerd is. Tijdens het toernooi in Boekarest werden in totaal vijf rondes gespeeld. Pinna won zijn eerste drie wedstrijden glansrijk tegen achtereenvolgens Dr Erhano, Rasta Artur & FIFA Ustun. Met die reeks overwinningen verzekerde hij zich van een plek in de kwartfinales. De vierde wedstrijd verloor hij van Nicolas, de esporter van FC Basel.

Knock-outfase
In de kwartfinale nam Pinna het op tegen MoAubameyang, de esporter van Werder Bremen. In twee legs won Pinna met 5-3. In de halve finale kwam hij een oude bekende tegen: FIFA Ustun. Die wedstrijd won hij door in de blessuretijd de beslissende goal te maken. Daarmee bemachtigde Pinna zijn ticket voor de PS4 console final. 


PS4 Console Final
De finale, die over twee wedstrijden werd gespeeld, begon Pinna goed. De Belg won direct zijn eerste leg met 2-0 en gaf die wedstrijd bijna geen kans weg. De tweede wedstrijd ging wat stroever, maar Pinna kwam nooit echt in de problemen. Over twee legs won Stefano van Epsilon KeturDylo met 3-1.


Grand Final
Nadat Stefano zich had gekroond als beste PS4-speler van het toernooi, wachtte nog de cross-console final tegen F2tekkz. Deze finale werd op beide consoles, dus op Xbox en PS4, gespeeld. De eerste wedstrijd op Xbox eindigde in een 2-0 overwinning voor F2tekkz en ook op de Playstation kwam Pinna net te kort voor de overal winst: 1-2.  


Prijzen
Pinna verdiende met zijn prestatie de nodige Global Series points op de PS4. Daardoor staat hij op dit moment tweede van de wereld. Naast deze belangrijke punten won hij € 6.000,- aan prijzengeld. Komend weekend speelt de esporter van PSV opnieuw een toernooi, ditmaal in Londen. Alle prestaties van onze esporters zijn te volgen via het Instagram-account van PSV esports en het Twitterkanaal @psvesports.

Bekijk ook

Top 10 Goals | Jeslynn Kuijpers

Video

PSV Work Out | Zijwaartse Lunge

Video