Stefano Pinna behaalt winst Gfinity FIFA-serie

Artikel
Stefano Pinna behaalt winst Gfinity FIFA-serie

Esporter Stefano Pinna heeft zondag in Londen de Gfinity FIFA-serie van februari op zijn naam geschreven. Onder de rook van Stamfard Bridge versloeg hij in de Grand Final de Duitser Michael Bittner van Werder Bremen. Door de overwinning verdient hij 750 punten voor de global series ranking.

In totaal deden er 32 spelers mee aan het toernooi in de Engelse hoofdstad. Zestien deelnemers speelden op de Xbox en de anderen zestien deden dat op de PlayStation 4 (PS4). Op zaterdag begon het evenement met wedstrijden in de groepsfase. De spelers speelden twee wedstrijden tegen elkaar. De beste acht Esporters van beide gameconsols gingen door naar de kwartfinale op zondag.

Zaterdag niet de beste dag
Zaterdag was niet de beste dag van Pinna. Van de vijf wedstrijden die hij speelde, won hij er drie. Dat bleek uiteindelijk genoeg om door te mogen gaan naar de zondag waarin een knock-outsysteem gebruikt werd. Zijn tegenstander in de kwartfinale was de nog ongeslagen Simon Nystedt. Toch was de PSV Esporter sterker en wist hij met 2-0 te winnen. In de halve finale verpletterde hij Agit Katilmis: 9-0. Zo mocht hij door naar de finale van de PlayStation.

Finale PlayStation
Ook deze wist hij te winnen. In een spannende pot versloeg hij Erhan Kayman uit Duitsland met 2-0. De doelpunten wist hij te maken met Ruud Gullit en Lionel Messi. Omdat hij de PS4-titel gewonnen had, mocht hij zich opmaken voor de Grand Final. Hierin speelden de winnaar van de Xbox en PlayStation tegen elkaar om de winst van het toernooi. Zijn tegenstander was de voor Werder Bremen uitkomende Michael Bittner.

Grand final
De eerste wedstrijd werd gespeeld op de Xbox. Ondanks dat dit niet de sterkste console is van Pinna, versloeg hij Bittner met 3-1. Toch werd het nog spannend omdat de Duitse Esporter de tweede wedstrijd won. Daarom moesten er penalty’s aan te pas komen. Uiteindelijk nam Pinna die beter. ​

https://twitter.com/stefanopinna97/status/1092181644910436354

Bekijk ook

PSV TV | Yanick van Osch

Video

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video