Stats bij de return | Eran Zahavi op schot in Europa

Stats bij de return | Eran Zahavi op schot in Europa
2 min
PSV1

Net als een week geleden bieden de statistieken PSV veel houvast om woensdag als winnaar van de tweestrijd met Galatasaray van het veld te stappen. De ploeg van Hoofdcoach Roger Schmidt en ‘Europees topscorer’ Eran Zahavi heeft bijna 99% kans om zijn weg in de voorrondes van de UEFA Champions League voort te zetten.

98.9%
Op basis van de resultaten in het gehele Europese voetbal in het verleden heeft PSV met een 5-1 voorsprong uit het heenduel 98.9% kans om Galatasaray over twee wedstrijden te verslaan. Daar komt zelfs nog een extra voordeeltje bij: omdat de ‘uitdoelpuntenregel’ tot het verleden behoort, kunnen de Turken PSV niet direct uitschakelen als ze met 4-0 van de ploeg van Schmidt winnen.

Zahavi op schot
Acht van de laatste tien PSV-treffers in Europa werden gemaakt door Eran Zahavi. De Israëlische spits scoorde vorige week zijn eerste hattrick in dienst van PSV. De andere twee treffers in de wedstrijd werden gemaakt door Mario Götze. In zeven Europese wedstrijden voor PSV staat Zahavi inmiddels op negen doelpunten.

Vervolgroute
De vervolgroute kent een flink aantal variabelen, maar duidelijk is wel wie de mogelijke tegenstander van PSV is. Als PSV Galatasaray uitschakelt, dan speelt het tegen Celtic of FC Midtylland. Het eerste duel tussen die ploegen eindigde in 1-1. Mocht PSV alsnog door de Turken worden uitgeschakeld dan wacht de derde kwalificatieronde van de UEFA Europa League. Tegenstand zou dan St. Johnstone FC uit Schotland zijn.

Kwalificatie bij Schmidt in goede handen
Trainer Roger Schmidt weet overigens wat het is om via de voorrondes de groepsfase van de Champions League te bereiken. De hoofdcoach van PSV slaagde er met Bayer Leverkussen in om in het seizoen 2014-2015 en 2015-2016 het uiteindelijke toernooi te halen.