Statistieken | PSV houder van bijzonder Eredivisie-record

Artikel
Statistieken | PSV houder van bijzonder Eredivisie-record

PSV treedt aankomende zondag in Zwolle aan voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022. De club behaalde afgelopen woensdag in de wedstrijd tegen N.E.C. een bijzonder record. Nog nooit maakten zoveel verschillende spelers minstens een doelpunt in een seizoen.

Reeks
PSV won zijn laatste veertien Eredivisie-duels van PEC en scoorde minstens drie keer in twaalf van deze zeges. De laatste keer dat PSV punten verspeelde tegen PEC Zwolle, dateert uit het seizoen 2014-2015. PSV kan voor het eerst sinds 2018 ongeslagen blijven in dertien opeenvolgende wedstrijden in de Eredivisie. Daarnaast is de club ongeslagen in de laatste elf uitduels.  

Record
Érick Gutiérrez maakte afgelopen woensdag in de wedstrijd tegen NEC een wonderschoon doelpunt. Zonder dat de Mexicaan er weet van had, vestigde zijn club daarmee een record. Dit seizoen scoorden er namens PSV 21 verschillende spelers minstens één doelpunt in de Eredivisie. PSV is daarmee recordhouder.

Eerder dit seizoen
In Eindhoven maakte PEC Zwolle het PSV eerder dit seizoen knap lastig. De bezoekers kwamen al na drie minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Daishawn Redan. PSV scoorde vervolgens via Ramalho, Gakpo en Vertessen in de 84e, 86e en 89e minuut om de zege alsnog veilig te stellen.

Bekenden
Dick Schreuder is sinds enkele maanden de eindverantwoordelijke bij PEC. Schreuder kent een verleden als PSV’er. De Gelderlander maakte in 1991 zijn debuut in de Eredivisie in dienst van de Eindhovenaren. Kenneth Paal speelde tussen 2014 en 2018 88 wedstrijden voor Jong PSV. Daarnaast verscheen Paal in die periode vijfmaal aan de aftrap bij PSV 1.