Stanislav Manolev verhuurd aan Fulham

Stanislav Manolev verhuurd aan Fulham
2 min
PSV1

PSV verhuurt Stanislav Manolev voor de rest van het seizoen aan Fulham, waarna de club uit Londen een optie tot koop heeft op de speler. Technisch manager Marcel Brands meldde donderdagavond dat de overeenkomst met de Engelsen rond was gekomen. Manolev, sinds seizoen 2009-2010 onder contract bij PSV, is per direct inzetbaar voor Fulham.

Derde speler verhuurd
De 27-jarige Bulgaars international was bij PSV bezig aan zijn vierde seizoen, maar kwam tot nu toe weinig in actie in de lopende voetbaljaargang. PSV en Premier League-club Fulham, waar de Nederlander Martin Jol trainer is, zijn overeen gekomen dat de Engelsen een optie tot koop hebben op Manolev. Na de verhuur van Gianluca Maria (FC Eindhoven) en Stef Nijland (Brisbane Roar) is Manolev de derde speler die via een huurconstructie van club verandert. De rechtsback maakte zijn debuut voor PSV in augustus 2009, in zijn vaderland tegen Cherno More Varna in de kwalificatieronde van de UEFA Europa League.

Statistieken
Stanislav Manolev (Blagoevgrad, 16 december 1985) kwam naar PSV via de club Litex Lovech uit zijn vaderland. Met PSV won hij in 2012 de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal. Dit seizoen kwam hij tot twee eredivisieduels, vier bekerwedstrijden (één goal) en twee Europese duels. In de drie seizoenen ervoor kwam hij tot 74 competitiewedstrijden in de Eredivisie waarin hij drie keer scoorde. Voor het nationale team van Bulgarije kwam hij tot bijna dertig optredens.

Selectie
PSV1
transfernieuws