Stadion Gradski vrt, typisch Oost-Europees

Stadion Gradski vrt, typisch Oost-Europees
1 min

Beton zover het oog reikt, een sintelbaan en her en der bladert de verf van de muren. Het stadion van NK Osijek doet in alles aan een Oost-Europees stadion. Hier moet PSV vanavond winnen om vroegtijdige Europese uitschakeling te voorkomen.

Het Stadion Gradski vrt telt ruim 22.000 zitplaatsen. NK Osijek medt dat er donderdag zo'n 15.000 op de wedstrijd tegen PSV afkomen. Tijdens competitiewedstrijden zitten er doorgaans zo'n 3.000 supporters.

Naast NK Osijek speelt ook het Kroatisch nationaal elftal zijn wedstrijden (sporadisch) in dit decor. Op 26 maart 2016 werd er voor het laatst een interland gespeeld: Kroatiƫ - Israel (2-0).

De meeste toeschouwers komen het stadion via deze 'tunnen' binnen. Hier is naast de hoofdtribune ook de mixed-zone en de persruimte gevestigd. De spelers betreden het stadion via de andere kant.

Officieel is het stadion, dat aan een woonwijk grenst, nog altijd niet afgebouwd. De bouw begon eind jaren veertig, maar is officieel nooit geƫindigd. In de jaren tachtig werd het onderkomen in gebruik genomen. De laatste renovatie dateert van 2010.