Sporting-trainer: ‘We weten dat PSV een sterke ploeg is’

Artikel
Sporting-trainer: ‘We weten dat PSV een sterke ploeg is’

PSV speelt een belangrijk duel in de groepsfase van de Europa League tegen Sporting CP. In de media is er volop geschreven over de ontmoeting. We zoeken de belangrijkste berichten voor je uit. Ook kijken we naar andere interessante berichten die in de media zijn verschenen.

Sporting-trainer: ‘We weten dat PSV een sterke ploeg is’
Sporting Lissabon kende een moeilijke start aan de competitie. Inmiddels zijn ze in de laatste weken naar plaats 4 geklommen. De Portugezen kunnen vanavond overwintering veilig stellen tegen PSV, maar ze beseffen dat het geen makkelijke klus is. “'We weten dat PSV is een sterke ploeg is, de enige waarvan we hebben verloren. We spelen thuis en ik denk dat we kunnen winnen. De steun van de fans is daarbij bepalend”, vertelt Silas, trainer van Sporting Lissabon. PSV trapte de Europa League-groepsfase af met een 3-2 overwinning thuis tegen de Portugezen.  

Mitchell van der Gaag: ‘Defensie van Sporting maakt geen beste indruk’
Oud-PSV’er Mitchell van der Gaag heeft veel jaren doorgebracht als speler en trainer in Portugal. In het Eindhovens Dagblad bespreekt hij de kansen van zijn oude club: “De defensie van Sporting maakt dit jaar niet altijd de beste indruk en met de snelheid van Donyell Malen en Steven Bergwijn liggen er dan automatisch kansen. Tegelijkertijd heeft Sporting met Bruno Fernandes natuurlijk een absolute topspeler in huis. Deze week is zijn contract opgewaardeerd en dat heeft een tijdje geduurd. Het is afwachten welk effect het op hem heeft.” 

Regisseur Ihattaren
Steven Verseput van de NRC schreef een artikel over Mohamed Ihattaren. Met name over zijn voetbalstijl en -kwaliteiten. De journalist is te spreken over de ontwikkeling van de technische middenvelder. “Hij zwerft over het veld, op zoek naar ruimte. Hij is spelverdeler, maar niet in de klassieke zin van het woord. Een vaste positie lijkt hij niet te hebben – kind van het moderne voetbal. Het ene moment komt hij vanaf links, dan staat hij weer rechtsbuiten en het andere moment speelt hij als valse centrumspits”, schrijft Verseput. “Ihattaren is de regisseur, zonder zich aan een vaste positie te houden.”

Rob McDonald volgt PSV nog altijd
In 1985 maakte PSV gebruik van de diensten van de Engelse voetballer Rob McDonald. Na een half jaar in Eindhoven maakte hij een overstap op huurbasis naar Sporting Lissabon. De oud-spits volgt PSV nog altijd op de voet, vertelt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “PSV gaat het zwaar krijgen tegen Sporting”, denkt McDonald. Maar de aanvallers kunnen volgens hem het verschil maken. “Ihattaren is een kanjer, net als Bergwijn en Malen. Ik denk dat Malen heel ver gaat komen.” Verder dan McDonald zelf, voegt hij er met een lach aan toe.

Lars Putters ambitieus
Lars Putters van PSV O17 sprak met Dtv Nieuws over zijn carrière. De 15-jarige speelt samen met spelers die een jaar ouder zijn. “Vorig jaar heb ik het goed gedaan en daarom ben ik doorgeschoven naar onder 17”, vertelt hij. De ambities van de talentvolle middenvelder zijn duidelijk: “Ik wil sowieso doorstromen naar het eerste team en dan een paar jaar bij PSV spelen en kampioen worden. Mijn uiteindelijke doel is om met Liverpool de Premier League te winnen en EK’s en WK’s te spelen met het Nederlands Elftal.”

Putters aan de bal namens PSV Putters aan de bal namens PSV

De doelstelling van Aron van Lare
Ook Aron van Lare van PSV O17 kwam in de media. Omroep Zeeland ging met hem in gesprek over zijn carrière en de concurrentie bij Oranje O17. Maar het doel van de keeper is helder: “Ik ga er alles aan doen om over een half jaar de eerste doelman van Oranje onder 17 te zijn, tijdens het EK in Estland. En dan hebben we maar één doel: voor de derde keer op rij Europees kampioen worden.” Zijn coach, Adil Ramzi, is lovend over Van Lare: “Aron is een winnaar. Hij is fysiek sterk, goed op de lijn en mentaal zit het bij hem goed.”

Dribbel-les van Arjen Robben
De 12-jarige Tobias gaat binnenkort voetballen bij een sportclub voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte. Voordat hij hier begint wil hij heel graag leren dribbelen. Daarvoor heeft Zappsport de hulp ingeroepen van oud-PSV’er Arjen Robben, die Tobias op PSV Campus De Herdgang de kneepjes van het vak kwam leren. Volgens Robben dribbelde Tobias als een natuurtalent.

Bekijk ook

'Bij die goal gaat alles op gevoel'

Video

PSV TV | Ibrahim Afellay

Video

'Er staat nog veel op het spel'

Video