Sportcomplex De Herdgang rookvrij

Artikel
Sportcomplex De Herdgang rookvrij

De Herdgang is vanaf 27 juni 2018, de eerste training van het nieuwe seizoen, geheel rookvrij. Binnen de hekken van het sportcomplex mag niet meer worden gerookt. PSV sluit zich daarmee aan bij het initiatief Rookvrije Generatie van de Hartstichting, KWF en het Longfonds.

Beste omstandigheden
Gerbrands: “Op ons sportcomplex creëren wij een topsportklimaat, zodat alle PSV-teams in de beste omstandigheden kunnen werken aan de beste prestaties. Roken en meeroken past niet in de topsport lifestyle, daarnaast is het ook nog eens schadelijk, zeker voor jonge kinderen.” Het verbod geldt voor sigaren, sigaretten en e-sigaretten.

Met ingang van het nieuwe seizoen is daarom het hele sportcomplex rookvrij. Zowel rondom de velden als in de kantines bij de jeugd en de profs mag niet worden gerookt. Ook de wedstrijden in de Eerste Divisie, Eredivisie Vrouwen en de jeugdcompetities worden op een rookvrij terrein afgewerkt. Hetzelfde geldt voor alle trainingen en wedstrijden van PSV Amateurs.

Rookvrije generatie 
Een generatie kinderen die opgroeit zonder de schadelijke gevolgen van (mee)roken en vrij van de verleiding om te gaan roken. Een generatie die vanaf de zwangerschap hiertegen wordt beschermd. En die in vrijheid kan kiezen voor een gezonde toekomst. Het initiatief voor de Rookvrije Generatie is genomen door de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. PSV sluit zich daar graag bij aan en werkt vanaf 27 juni 2018 mee aan een rookvrije generatie. Meer informatie over de Rookvrije Generatie vind je op www.rookvrijegeneratie.nl.

Philips Stadion 
Per 1 juli 2017 zijn de Family Corner en de Jongerenrang in het Philips Stadion al rookvrij. PSV onderzoekt momenteel de mogelijkheid om vanaf 1 juli 2019 het Philips Stadion rookvrij te krijgen, daar worden alle huurders van het stadion bij betrokken.

Bekijk ook