Spelers keren terug bij Jong PSV voor wedstrijd tegen FC Volendam

Artikel
Spelers keren terug bij Jong PSV voor wedstrijd tegen FC Volendam

Na twee keer op rij gelijk te hebben gespeeld neemt komt Jong PSV vanavond voor de tweede keer deze week uit in de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam komt op bezoek voor alweer de een na laatste wedstrijd van het seizoen. In de uitwedstrijd van eerder dit seizoen ging Jong PSV nog hard onderuit.

Selectie
Jong PSV speelde afgelopen wedstrijden met een selectie samengesteld uit vaste spelers en jongens uit de Onder 18. Er zijn inmiddels wel weer meerde spelers op de weg terug. Tijn Daverveld en Dante Rigo keren vanavond weer terug in de wedstrijdselectie. Doordat Ilyas Bougafer, die pas nog zijn debuut maakte in het betaald voetbal, geblesseerd uitvalt, komt de zestienjarige Yaël Gil y Muinos de gelederen versterken. Mark Spenkelink, Kyan van Dorp en Kjell Peersman zijn de keepers van dienst.

Gelijkspel
Afgelopen maandag maakte Mylian Jimenez nog zijn debuut in het bloedeloze gelijkspel tegen TOP Oss. Die wedstrijd werd ingehaald omdat deze eerder werd afgelast vanwege het grote aantal uitvallers bij Jong PSV. Onder leiding van Ernest Faber kwam de ploeg wel tot kansen, maar wist het niet uiteindelijk niet te scoren. Wel troffen inzetten van Mohamed Nassoh en Nigel Thomas nog de lat.

FC Volendam
Jong PSV staat momenteel met een veertiende plek het hoogste van alle Jong-ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Tegenstander FC Volendam bekleed de zevende plek. In oktober van vorig jaar gingen de talenten van PSV nog hard onderuit in Volendam. Na een brilstand bij rust kreeg het in de tweede helft vijf goals om de oren. Mathias Kjølø kon als enige nog wat terugdoen. Bij een overwinning vanavond, kan Jong PSV klimmen naar de dertiende positie.

De wedstrijd komt voorbij in het programma Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma op ESPN 1.

Bekijk ook