'Spelers doen er alles aan zondag te winnen'

Artikel
'Spelers doen er alles aan zondag te winnen'

Na het teleurstellende resultaat van gisteravond likte PSV op De Herdgang de wonden. Hoofdcoach Phillip Cocu is reëel na het gelijkspel tegen FC Twente. “De titel is ver weg. We gaan kijken of we nog tweede kunnen worden, maar dat hebben we niet langer in eigen hand.” Zijn spelers zullen er zondag alles aan doen die hoop levend te houden, verwacht Cocu.

Lastige dag
Het was een lastige dag, erkent Cocu. “Het was moeilijk vandaag, maar dat is logisch na de grote deceptie van gisteren. Dan beleef je niet je beste dag. We hebben teruggeblikt en geëvalueerd. Het was lastig om de wedstrijd opnieuw te zien, maar je moet 'em altijd terugkijken. Om te leren van je fouten, maar ook om te kijken naar dingen die goed gaan.”

Herpakken
Zondag staat het duel tegen Willem II op het programma. “Het wordt lastig om ons direct te herpakken, maar ik weet zeker dat de spelers er alles aan zullen doen zondag te winnen.” Dat is van groot belang wil PSV nog een kans maken op de tweede plek. “Want de Champions League is het niveau waarop we willen acteren.”

Steun
Cocu hoopt zondag op de steun van het publiek. “Wij zullen er zondag als ploeg alles aan doen om er een goede wedstrijd van te maken en een goede reactie te geven. Dat wil elke speler. Als het publiek ons steunt helpt dat enorm.”