Smits pakt clubrecord in ruime zege

De vrouwen van PSV hebben wederom een overwinning geboekt. Op bezoek bij Excelsior Barendrecht werd er ruim gewonnen.

Laat openingsdoelpunt
Waar er veel doelpunten werden verwacht, bleef het eerste doelpunt lang uit. Snoeijs zag na een goede actie de keepster van de Rotterdammers goed redden en aan de andere kant werd de bal van de lijn gehaald na een kopbal. Vlak voor rust wist PSV dan wel voor het eerst het net te vinden. Joëlle Smits kwam goed door aan de rechterkant en gaf de bal goed voor op Kuijpers. De aanvoerster kon simpel binnentikken voor de 0-1 ruststand.

Record voor Smits
De tweede helft begon goed. Wederom na een goede actie van Snoeijs werd dit keer Smits vrijgespeeld. De spits prikte de bal tegendraads binnen en zorgden voor PSV’s tweede doelpunt. Kort daarna is het Nouwen die voor de 0-3 zorgde. Een schot van Levels werd niet goed verwerkt door de keepster en Nouwen kon de bal binnen werken. Ondanks een tegendoelpunt, bleef de ploeg van Sander Luiten doorgaan. Joëlle Smits wist voor de tweede keer het net te vinden en dat leverde haar een record op. Nog nooit eerder maakte een speelster zoveel doelpunten (22) voor PSV Vrouwen in één seizoen. Het slotstuk van de wedstrijd was voor Dana Foederer. De jonge middenvelder verzilverde de kans die ze kreeg en maakte zo haar eerste goal in dienst van PSV.

Sarasola; Coolen, Biesmans (75/Bond Flasza), Nouwen, Levels; Cuschieri (71/Yüceil), Van Dooren; Pattiwael, Snoeijs, Kuijpers; Smits.