‘Shu’ is een verdediger met een neusje voor de goal

Artikel
‘Shu’ is een verdediger met een neusje voor de goal

Lang lijkt Jong PSV - MVV Maastricht in een gelijkspel te eindigen tot Shurandy Sambo opduikt op de rechterflank. De rechtsback is met een diepe pass weggestuurd door Mathias Kjølø en gaat alleen op de goal af. De keeper van MVV komt nog uit, maar juist dan ziet Sambo zijn kans schoon: hij stift de bal over de doelman heen en zet zijn team, laat in de wedstrijd, op voorsprong.

Zoek
Het was niet voor het eerst dat de 19-jarige vleugelverdediger scoort in de Keuken Kampioen Divisie. “Het is alweer mijn vijfde, ik ben er ook wel naar opzoek moet ik zeggen. Ik ging diep en had meteen door dat de buitenspeler niet meeging. Toen ik de keeper uit zag komen hoefde ik niet eens na te denken.” Tegelijkertijd is hij ook  zelfkritisch. “In aanvallend opzicht laat ik me vaak gelden, maar verdedigend kan het nog een stukje beter. In de eerste helft had ik het ook moeilijk dus deze was extra lekker.”

Ontsnapt
Voor rust kon Sambo nog opgelucht ademhalen toen een lange bal, op randje zestien, zijn hand raakte. “Ik wilde de bal wegkoppen, maar ik gleed uit. Mede door de wind raakte de bal toen mijn hand.” Iedereen met een MVV-shirtje schreeuwde om een penalty, maar volgens ‘Shu’, zoals zijn medespelers Shurandy noemen, maakte de scheidsrechter de goede keuze. “Ik weet het niet honderd procent zeker, maar het was er volgens mij wel buiten.” De vrije trap beland op de lat en Sambo ontsnapt aan een domper.

Opdreef
Uiteindelijk kan hij zelfs juichen wanneer hij het ijs breekt en de 2-1 binnen schiet. Jong PSV wint met 3-1 waardoor ze eerste staan in de race om de vierde en laatste periodetitel. “Ik voel me heel goed, het team voelt zich goed. We zijn de laatste tijd opdreef en verslaan vandaag een sterke tegenstander.”

Stap hogerop
Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat Sambo zijn debuut in maakte in de beloftenploeg. Sindsdien ontwikkelt hij zich snel en kijkt hij alweer voorruit. Bij het eerste ziet hij in Jordan Teze zijn grote voorbeeld. “Ook hij zit al lang bij PSV en is via de jeugd doorgestroomd, dus ik kijk wel tegen hem op. Zelf wil ik natuurlijk hetzelfde bereiken. Ik heb al vier of vijf keer bij het eerste gezeten. Helaas heb ik mijn debuut nog niet mogen maken, maar Denzel Dumfries blijft me motiveren. Het liefst blijf ik volgend jaar bij PSV en maak ik een stap hogerop, maar bij Jong PSV kan ik ook nog genoeg leren.”