Selectie traint ontspannen maar intensief in aanloop naar zondag

Selectie traint ontspannen maar intensief in aanloop naar zondag
2 min
PSV1

Wie dacht dat de PSV’ers een halve week voor de kraker tegen Ajax gespannen zijn, heeft het mis. Onder het oog van de aanwezige pers trainde de selectie hard, maar bovenal was het plezier van de gezichten af te lezen.

Partijspel
De kou speelde duidelijk geen parten in het spelplezier van de PSV-selectie. De training stond in het teken van een elf tegen elf partijspel. De van blessures teruggekeerden Marco van Ginkel, Mauro Júnior, Eran Zahavi, Guti en Ryan Thomas stonden het volle uur en een kwartier op het veld. Alleen Armando Obispo en Yorbe Vertessen moesten de elf tegen elf nog laten schieten, maar ook zij deden het eerste deel van met de groepstraining mee.

Fanatieke support
Ondanks dat de supporters de open training niet konden bijwonen door de coronamaatregelen, was de support wel hoor- en zichtbaar. Een spandoek van BFTS ’17, waar kenmerkend voor zondag ‘charging’ op stond, moest de selectie van aanmoediging voorzien. Vanaf nu zorgt BFTS ’17 elke dag tot aan de wedstrijddag voor meerdere doeken, zodat zondag de batterij volledig is opgeladen.

Eén supporter kon het vanachter de hekken van PSV Campus De Herdgang niet laten om zijn cluppie een extra stimulans te geven. Met liederen en kreten voorzag hij de selectie op de koude woensdagochtend van support.

Gretigheid
Tien minuten voor half een was de training officieel ten einde, al betekende dat niet dat iedereen direct voor de warme weg richting de kleedkamer koos. De spitsen kozen ervoor een extra afwerkvorm te trainen, terwijl een aantal anderen nog een potje ‘two touch’ speelde. Het tekent de gretigheid en teamspirit binnen het team, dat overduidelijk zin heeft om de competitie te hervatten.

Selectie
PSV1
tijdlijn