Sealy redt Jong PSV bij rentree Delanghe

Artikel
Sealy redt Jong PSV bij rentree Delanghe

Nadat hij vanaf mei door een schouderblessure aan de kant zat was het dan eindelijk zover; Maxime Delanghe maakte zijn rentree in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Een pot die gekenmerkt werd door een aantal bijzondere momenten.

Bizar doelpunt
Na negen minuten kwam Jong PSV op voorsprong na een wel heel bizar doelpunt. Johan Bakayoko wilde een voorzet geven, maar zag zijn bal afzwaaien richting de keeper. Hij had de handen al in het haar, toen de doelman van Roda JC de bal ving, maar er vervolgens mee in de goal viel, een doelpunt dus. Daarna werd er hoog druk gezet en kwam de thuisploeg er moeilijk uit. Tot de 25e minuut toen ze via een vlotte tegenaanval op gelijke hoogte kwamen. In de 45e minuut kon Jong PSV van geluk spreken toen in een schermutseling voor het doel de bal tot drie keer toe van de lijn werd gehaald.

Ontsnapping
De tweede helft begon net zo rumoerig als hoe de eerste geëindigd was. De mannen van Ruud van Nistelrooy kwamen een aantal keer goed weg voor het eigen doel. En na een vermeende overtreding van Jenson Seelt werd de coach van de Limburgers na de tribune gestuurd met een rode kaart. In de 71e minuut gebeurt dan hetgeen dat zolang voorkomen was: Roda JC komt op voorsprong. Jong PSV toonde zich wel strijdbaar en begon weer kansen te creëren. Toch lijkt het er niet meer in te zitten, totdat Dante Sealy in de 90eminuut de bal heerlijk voorbij de keeper krult. Jong PSV ontsnapt zodoende in Kerkrade en mag zich op gaan maken voor de thuiswedstrijd tegen Telstar. 

Delanghe, Vos, (64/Van de Blaak) Seelt, (71/Bahadir) Felipe, Markelo; Matuta, Tielemans, Kjølø; (86/Colyn) Touré, (64/Sealy) Saibari, (71/Sealy) Bakayoko. 

Bekijk ook