Schmidt zal Telstar zeker niet onderschatten

Schmidt zal Telstar zeker niet onderschatten
2 min
PSV1

Met de eerste wedstrijd van het jaar achter de rug, staat PSV alweer voor de volgende uitdaging. De ploeg strijdt donderdag met Telstar om een plaats in de kwartfinale van de KNVB Beker. ‘We zijn enorm gemotiveerd om in dit toernooi te presteren', aldus Hoofdcoach Roger Schmidt tijdens de voorbeschouwing. ‘We willen de beker winnen’.

Uitdaging
Schmidt en PSV hebben weinig tijd om stil te zitten. Na zondag wachten donderdag en komende zondag opnieuw wedstrijden van groot belang. “We zijn erg blij met het resultaat tegen FC Groningen. Het zijn intensieve weken met veel pittige wedstrijden achter elkaar”, beaamt de coach. “Bovendien weet iedereen dat niet alle spelers helemaal topfit zijn. Voor hen is het een uitdaging om tussen de wedstrijden door te herstellen. Een voordeel is dat ze de wedstrijden kunnen gebruiken om de fysieke conditie te verbeteren.” 

Gemotiveerd
"We zijn erg gemotiveerd om het goed te doen in de beker”, vervolgt Schmidt. “Ik heb er dan ook geen twijfel over dat we er donderdag staan." Van onderschatting is volgens Schmidt geen sprake. "We mogen clubs uit de Keuken Kampioen Divisie niet onderschatten. Ze hebben niks te verliezen en zullen er alles aan doen om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Wij moeten daar antwoorden op zien te vinden. Focus zal een sleutelbegrip zijn."

Selectie
Ryan Thomas, Carlos Vinícius, Noni Madueke en André Ramalho zijn en er donderdagavong wegens blessures niet bij. Net als uiteraard Ibrahim Sangaré. Het is nog onduidelijk of aanvaller Eran Zahavi aansluit. Maximiliano Romero verving hem zondag in de spitspositie. “Ik zie veel potentie in hem", aldus Schmidt. "Hij wil graag hard werken en laat ook zien dat hij dat kan. We zijn heel blij dat hij nu weer fit is.”

wedstrijden
PSV1